Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Köyceğiz’de Başpehlivan İsmail Balaban

Köyceğiz’de Başpehlivan İsmail Balaban
REKLAM ALANI
Mayıs 7, 2016 8:25 am
1.825
A+
A-

Köyceğiz’de Başpehlivan İsmail Balaban

OMR_0147 DSC_0295

 

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.

 

Köyceğiz Belediyesi tarafından Toparlar Mahallesi’ndeki Kazancı Mesire alanında düzenlenen güreşlere, 13 kategoride 300 güreşçi katıldı.

Güreşlerde 22 kişiden oluşan hakem heyeti görev yaptı. Muğla Valisi Amir Çiçek, geçtiğimiz hafta güreş sahasında geçirdiği kalp krizi sonucu babasını kaybeden Kırkpınar başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil’e ve güreş ağası Salih Birinci’ye altın kemer taktı. Yeşil, Köyceğiz’de üst üste 3 defa başpehlivan olmuştu.

Başpehlivanlık için İsmail Balaban ile İsmail Koç mücadele etti. Rakibini yenen Balaban, başpehlivanlığı kazandı. Güreş ağası ise 60 bin lira ile Salih Birinci oldu.

Başpehlivan İsmail Balaban, “öncelikle Köyceğiz Belediye Başkanımıza böyle güzel bir organizasyonu düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Seyirci atmosferi olarak da çok güzeldi. Sabahtan akşama kadar bizleri destekledi. Burada birinci olduğum için çok mutluyum. Üst üste birinci olarak altın kemer almak istiyorum” dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, güreşlere gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Kamil Ceylan, “dördüncüsünü yaptığımız güreşlerimiz 300’ün üzerinde sporcu katıldı. 32 başpehlivanımız var. Güreşler bizim için çok önemli, spora büyük önem veriyoruz. İleriki yıllarda Köyceğiz’den Türkiye şampiyonu, dünya şampiyonu, balkan şampiyonu, Avrupa şampiyonu yetişeceği kanaatindeyim. Köyceğiz, Türkiye’de güreşlerde ses getirecek bir ilçe olacak” diye konuştu.

Ata sporu yağlı güreşe çok önem verdiklerini belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, “çok değerli güreşçilerimiz burada, bu er meydanları bizim geçmişten gelen geleneğimiz ile yiğit pehlivanlarımızın güreştikleri yerdir. Yiğitlerin olduğu ülkede her şey güçlüdür. Biz her zaman bu yiğitlerimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. 7’den 70’e herkesin burada olmasından mutluluk duydum”

Dereceye giren sporcuların madalyaları düzenlenen törenle verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.