Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

KÖYCEĞİZ’DEKİ TARİHİ KONAK AROMATİK BİTKİLER ATÖLYESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

KÖYCEĞİZ’DEKİ TARİHİ KONAK AROMATİK BİTKİLER ATÖLYESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
REKLAM ALANI
Şubat 22, 2021 4:13 pm
3.640
A+
A-

KÖYCEĞİZ’DEKİ TARİHİ KONAK AROMATİK

BİTKİLER ATÖLYESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

20

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen ‘Gelecek Turizmde’ kapsamında desteklenen “Aromatik Bitkiler Evi Köyceğiz” projesinin atölye çalışmaları başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi, Köyceğiz Belediyesi ve Köyceğiz Kaymakamlığı ortaklığıyla yürütülen proje için 1932’de inşa edilmiş geleneksel bir konak, proje kapsamında kullanılmak üzere “Aromatik Bitkiler Evi” olarak tahsis edildi.

Atölye çalışmalarına pandemi koşulları göz önüne alınarak kontenjan ile sınırlı sayıda katılımcı kabul ediliyor. Atölye çalışmalarında kullanılan malzemeler proje kapsamında karşılanıyor.

Bugüne kadar sıfır atık, bez çantalara bitki çizim ve boyama, aromaterapik mum, aromatik bitkilerle fizyoterapi, makromelina ile neşeli yapraklar, aromatik bitkilerle kahve demleme ve girişimcilik başlıkları adı altında atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Önümüzdeki günlerde de bölgede yetişen bitkileri ile tütsü yapımı, yöreye özgü sığla yemeği ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve aromatik yağlarla ilgili atölye çalışmaları gerçekleştirileceği bildirildi.

Proje ile Türkiye’nin 16’ncı sakin şehri olan Köyceğiz’in, tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan botanik zenginliğinin tanıtılması yolu ile turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Proje Koordinatörü MSKÜ Turizm Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Nur Çelik İlal, Proje ile öncelikle Köyceğiz’in botanik zenginliğini ön plana çıkararak dünyada bir turizm arzı oluşturan botanik turlarına Türkiye’den de bir örnek oluşturmak istediklerini söyledi.

Sığla bitkisinin Köyceğiz için çok önemli olduğunu ifade eden Dr. Nur Çelik İlal, “Köyceğiz’in botanik zenginliğini ortaya çıkartıp, üreteceğimiz aromatik yağlarla burada kadınlara istihdam yaratmak istiyoruz. Bu açıdan da çok önemli bir proje. Aynı zamanda “gelecek turizmde” kapsamında desteklenen bu projeyle hem Köyceğiz’in tanıtılması hem de turizm alanında sürdürülebilir bir anlayışla destinasyon yaratılması noktasında önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Atölye çalışmalarını haftanın belirli günlerinde pandemi koşulları çerçevesinde sınırlı sayıda katılımcıyla yürüttüklerini anlatan Dr. Nur Çelik İlal, “her atölye çalışmasında gönüllü bir hocamızla kadınlara girişimcilik, mum yapma, botanik bitkilerden çizim, botanik bitkileri kullanarak kahve yapma şeklinde birçok farklı alternatiflerde atölyeler düzenliyoruz. Bu atölyeleri özellikle çok fazla katılımcı talep ediyor.  Katılımcıları sınırlı sayıda alıyoruz ve her defasında atölye sayımızı artırıyoruz. Hem Köyceğiz’den hem de civardaki ilçelerden katılımcılar gelerek Köyceğiz’e de bir katkı sağlamış oluyorlar” diye konuştu.

21

Dr. Nur Çelik İlal “Biz bu projeyle Köyceğiz’in sadece deniz, kum, güneş turizm potansiyelinden ziyade, sürdürülebilir anlayışla farklı alternatifleri de ortaya çıkarmak istiyoruz. Köyceğiz’e gelen ziyaretçilerin konaklama sürelerini uzatmak ve atölyelerdeki bu aktivitelere katılarak tatillerini böyle bir deneyimle birlikte yapmalarını sağlamayı planlıyoruz. Bu da bu bölge için gerçekten çok önemli bir örnek oluşturacak. Biz de kadınlara burada yeni beceriler öğreterek kendilerine yeni iş yaratma imkanı, yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz”

-Emekli öğretmen Mehpare Kaya da, “Burada kurslara katılarak el becerilerimizi geliştiriyoruz.  Yaptığımız ürünlerle, etkinliklerle Köyceğiz’in tanıtımına ve bütçemize katkı sağlarız diye düşünüyorum”

21

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.