Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

MARMARİS BOAT SHOW KAPILARINI AÇTI

MARMARİS BOAT SHOW KAPILARINI AÇTI
REKLAM ALANI
Ekim 25, 2023 5:32 pm | Son Güncellenme: Ekim 25, 2023 5:33 pm
278
A+
A-

Marmaris ilçesinde Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) iş birliğinde, Marmaris Belediyesi destekleriyle düzenlenen “Marmaris Boat Show-Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı” Marina’da kurulan etkinlik alanında kapılarını açtı. Marmaris Ticaret odası Başkanı Ayhan ‘ Amacımız Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamamıza sayılı günler kala, Atatürk’ün gösterdiği hedefte deniz üstü ticareti ve turizmi geliştirmek’ dedi.

Marmaris Marina’da gerçekleşen, deniz araçları, yat ekipmanları ve aksesuarlarının yer aldığı Marmaris Boat Show’a, 50’ye yakın firma 100’ün üzerinde marka ile katılım sağladı. Saat 11.00 de kapılarını açan fuarın saat 13.00 te Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris Ticaret Odası Başkanı S.Mutlu Ayhan, TOBB fuarcılık sektör meclisi Başkanı Cihat Alagöz, fuar organizatörü Recep Karakaya tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile resmen açılmış oldu.

‘ Dünyanın en iyi deniz rotalarından biri Marmaris ‘
Marmaris Ticaret Odası Basın sorumlusu Yasemin Demir’in sunuculuğu yaptığı açılış programında Başkan Süleyman Mutlu Ayhan katılımcılara hoş geldiniz dileklerinin ardından bir konuşma yaptı. Başkan Ayhan konuşmasında ‘ 452 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip ilçesi olan Marmaris denizcilik sektöründe oldukça köklü bir geçmişe sahip. Bakir koyları, marinaları, tersaneleri ve sunmakta olduğu tekne bakım, onarım ve çekek hizmetleri ile deniz turizminde dünyanın en önemli destinasyonları arasında yer almakla beraber, Ege’de Gökova’dan başlayarak Akdeniz’de Kalkan’a uzanan kadar dünyanın en kıymetli mavi yolculuk rotalarının da merkezinde bulunmakta‘’ dedi.

‘ Marmaris denizde ve karada 5 binin üzerinde tekneye ev sahipliği yapıyor’
MTO başkanı Mutlu Ayhan konuşmasının devamında ‘60’lı yıllara kadar geçimini balıkçılık ve süngercilikle denizden sağlayan ilçemiz, bugün denizde ve karada 5 binin üzerinde tekneye aynı anda ev sahipliği yapma kapasitesine sahip ender destinasyonlardan biri. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “En uygun coğrafi konumda ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri bir denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmasını bilmeliyiz” demiştir. Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamamıza sayılı günler kala, Atatürk’ün gösterdiği hedefte deniz üstü ticareti ve turizmi geliştirmek, bununla birlikte 34 yıldır art arda düzenlenerek Marmaris’in en istikrarlı spor organizasyonu olan Marmaris Uluslararası Yarış Haftası’na katkı sağlamak amacıyla, Uluslararası Yat Kulübü işbirliğinde Marmaris Boat Show’un ilkini düzenliyoruz. Fuar süresince sadece sektörün paydaşlarını bir araya getirmekle kalmayıp, Marmaris’imizin geçmişini, sahip olduğu yerel ve kültürel değerleri de sergi, atölye ve söyleşilerle ziyaretçilerimizle buluşturacağız.’’ diyerek bu fuar organizasyonunu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşına armağan ettiklerini belirtti.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.