Dolar 32,5247
Euro 34,8564
Altın 2.442,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C

Marmaris’te geleceğe nefes için 6 bin300 fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Cumhuriyetin 100. yılına özel 2023 farklı noktada milyonlarca fidan dikimi başladı. Bu kapsamda her il ve ilçede 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı kurularak …

Marmaris’te geleceğe nefes için 6 bin300 fidan toprakla buluştu
REKLAM ALANI
Kasım 11, 2023 3:36 pm | Son Güncellenme: Kasım 13, 2023 11:16 am
181
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Cumhuriyetin 100. yılına özel 2023 farklı noktada milyonlarca fidan dikimi başladı. Bu kapsamda her il ve ilçede 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı kurularak ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yıl yanan Yeşilbelde Mahallesi’nde de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dahilinde oluşturulan ‘Cumhuriyet Ormanı’nda 6 bin 300 fidan toprakla buluşturuldu.

Saat 11.11’de başlayan, “Cumhuriyet için geleceğe nefes” fidan dikimi etkinliklerinde vatandaşlar ve çocuklara hediyeler ve ikramlarda bulunuldu, Arazözler yangın söndürmek için çıktıkları dağlara bu kez dikilen fidanlara can suyu vermek için görev aldılar. 2022 yazında çıkan yangının son noktası olan Yeşilbelde mevkiinde 30 dönümlük alanda 18 parsele bölünerek her parsele sıra ile daha az yanıcı ağaçlar önde olarak selvi, yalancı akasya, keçi boynuzu, defne, çınar, karaçam, kızılçam fidanları etkinliğe katılan vatandaşlar tarafından dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan diken öğrencilerden 10 yaşındaki Rita Samerova; “14 tane fidan diktim, ağaçlar yandığı için buraya gelmek istedim, ağaçları ormanları doğayı çok seviyorum” dedi. Bir başka öğrenci Ayaz Nazdağ ise “Bugün çok önemli bir olay için buradayız, gördüğünüz gibi burada ormanlarımız yandı bizde yeni fidanlar dikip yeniden yeşillendireceğiz” şeklinde konuşarak her fırsatta fidan dikeceğini belirtti. Etkinliğe katılan vatandaşlardan İsmail Güleryüz de “Mükemmel bir etkinlik ve devam etmeli, ağaçlar bizim varlığımız ağaç olmazsa yaşam olmaz bizler olmayız, bunun değerini bilmemiz gerekir” dedi.

“Mart’a kadar 600 bin fidan dikilecek”

Etkinliğe katılan ve tüm parselleri dolaşıp dikim yapan ve dikim yapanlara yardımcı olan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya; “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 6 bin 300 fidanı toprakla buluşturduk. Marmaris’te dikim sezonunun açılması ile birlikte fidan dikimleri Mart ayına kadar devam edecek. Bugünde 2022 yılında yanan Yeşilbelde Mahallesi’ndeki yanık sahada Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte, öğrencilerimiz, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlarımızla birlikte dikimlerimizi yapıyoruz. Marmaris’in bu duyarlılığı bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Marmaris’te 2021 ve 2022 yılında çıkan büyük yangınlar ilçemizde ciddi oranda yara bıraktı. Ancak tüm halkımız bu bölgelerin ağaçlandırılması kapsamında kabullendi ve destek vermeye devam ediyor. Ben bu nedenle vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sene Marmaris Orman İşletme Müdürlüğümüz 600 bin fidanı torakla buluşturacak. Bugün de Milli Ağaçlandırma Günü’nde bunun startını vermiş olduk. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bugün 11 Kasım 2023 saat 11.11’de başlattığımız ağaç dikim törenimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin; “2022 yılı yanığının en son noktasında, toprak işleme, arazi hazırlığı işlemlerini tamamladık. Şimdi dikim sezonuna 11.11’de başladık. Bu yıl sloganımız ’Geleceğe nefes cumhuriyete nefes.’ Türkiye genelinde 2023 Cumhuriyet Ormanı kuruluyor, bunlardan bir tanesi Marmaris’te. Bugün dikilen 6 Bin 300 fidan dikiminde yol kenarlarından içeriye doğru yangına karşı daha dayanıklı türler dikerek sistematik bir çalışma yaparak ormanımızı oluşturmaya başladık” diyerek Mart ayına kadar 600 bin fidanı toprakla buluşturup yanan alanların yeniden yeşillendirme çalışmalarının devam ettiği belirtti.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin orman işletme işçileri ve şefleri ile katıldıkları etkinliğe Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Karabulut, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Aycan Çakır Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam, Marmaris Milli Parklar Müdürü Mesut Gümüş, ilçe protokolü, STK ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.