Dolar 32,4658
Euro 34,7315
Altın 2.441,46
BİST 9.926,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI DALAMAN ESNAF ODASINDA YAPILACAK!

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI DALAMAN ESNAF ODASINDA YAPILACAK!
REKLAM ALANI
Mart 22, 2022 11:12 am
1.617
A+
A-

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI DALAMAN ESNAF ODASINDA YAPILACAK!

SINAV HARÇLARI AB – AVRUPA BİRLİĞİ FONUNDAN KARŞILANACAK!

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen ve akredite edilen belgelendirme kuruluşlarınca yapılan Emlak Danışmanlığı, Oto Galericilik, Servis Aracı Şoförü, Şehir içi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü, Minübüs Şoförü, Motosikletli Kurye, Araç Temizlik ve Yıkama Görevlisi, Vale Görevlisi, Otopark Görevlisi, Aşcılık, Pastacılık, Kebapçılık, Pideci, Döner, Bar Görevlisi, Çamaşırhane Görevlisi, Genel Alan Görevlisi, Kahve Bar Barista Görevlisi, Kat Sorumlusu, Ön Büro, Servis, Çocuk Gelişimi, Masaj Uygulayıcısı, Makyaj Uygulayıcısı, Epilasyon Uzmanı, Cep Telefonu Tamircisi, Kasiyer,Satış Danışmanı, Protez Tırnak, Bölgesel İnceltme, Dövmecilik, Mermer Doğaltaş Ocakcısı, Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları yapılacaktır.Sınavlarda başarılı olan adayların SINAV ÜCRETLERİ  AB HİBE FONU tarafından karşılanacaktır. AB Hibe fonu devam ettiği sürece esnaf ve girişimcilere bu desteklerden faydalanmalarına yönelik işbirliklerine devam edeceklerine belirten  Dalaman  ESO Başkanı Şevket Takar sınav harç ücretleri belli bir süre ve kontenjan dahilinde Avrupa Birliği Hibe fonundan karşılanacak olup sınavlara girecek olan  adaylar önce sınav harçlarını kendi banka hesap numaralarından yatıracaklar ve sınavlarda başarılı olan adayların sınav ücretleri kendilerine MYK tarafından banka hesaplarına iade edileceği belirtildi. Başarılı olan adaylar sadece MYK belge ücreti olan 250 TL belge ücretini kendileri karşılayacaklardır. Her meslek sınavının sınav harcı farklı olduğundan bizzat sınav harçlarını dikkate alarak işlem yapmaları gerektiğini ayrıca belirtildi.

KONTENJANLAR SINIRLI OLUP BAŞVURULARIN HEMEN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Başvurular için kontenjanların sınırlı sayıda ve Avrupa Birliği Hibe Fonundan ayrılan bütçenin sınırlı olduğu yönünde bilgilendirildiklerini belirten Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar, bu meslekleri yapmak isteyen ve bu sektörlerde iş yeri açmak isteyen kişilerin bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Başkan Takar ; başvuru şartları ve detaylı bilgi için  oda mobil iletişim numarası 0 551 402 02 66 veya  ile MYM Sınav koordinatörlüğü İrtibat Tel : 0555 999 9948 / 0 555 999 48 48 iletişim başvuru ve kayıt işlemlerinin yapıldığını belirtti.

EMLAK DANIŞMANLIĞI ve OTO GALERİCİLİK SINAVLARI HEMEN YAPMAYI PLANLIYORUZ.

Emlak Danışmanlığı ve Oto Galericilik başvuruları için sınav kayıtlarının başladığını belirten Başkan Takar , bölgemize olan ilgi ve doğal yaşamın merkezi haline gelmesi  ve turizm bölgesi olması dolayısıyla gerek yurt içinde gerekse yurt dışından gelen yatırımcıların ilgisiyle, her geçen gün artan rağbet gayrimenkul sektörünü her zaman canlı tutuyor.Bu alanda bizde hem profesyonel insan kaynağını sağlamak hem nitelikli ve mesleki belgesini almış uluslararası standartlarda mesleki belgeli girişimcilerin sektörde yerlerini almalarını sağlayarak istihdama da katkı sunuyoruz diyerek belirtti.

AMACIMIZ ODA ÜYELERİMİZİ VE GİRİŞİMCİLERİMİZİ BU DESTEKLERDEN FAYDALANDIRMAK.

Emlak Danışmanlığı Sınavına yapılan son düzenleme ile ilköğretim mezunları da katılabilecek. Başarılı olanlar myk belgelerini alarak diğer yükümlülükleri yerine getirerek ve  belgelerini de alarak, emlakçılık yapabilecekleri gibi emlak ofisi de açabilecekler.

Ticaret Bakanlığı’nca gayrimenkul alım satım ticareti ile uğraşan, emlakçılık yapanları yakından ilgilendiren kritik bazı düzenlemeler geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlanarak, 2021 yılı Taşınmaz Ticareti hakkında yeni yönetmelikte emlakçılık yapabilme şartı ilköğretime indirildiği kaydedilmişti.

Yaşanan gelişmenin ardından ilköğretim mezunlarının da artık başvurabileceği emlak sınavları ve diğer mesleklerin sınavları  Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar odasında yapılacaktır.

İLKOKUL,ORTAOKUL,İLKÖĞRETİM MEZUNLARI EMLAK OFİSİ AÇABİLECEKLER!

Ocak ayı itibariyle kayıtların başladığını ve gerçekleştirilecek olan Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı’nın özellikle ilköğretim mezunları açısından önemli olduğuna değinen Başkan Takar,Türkiye genelinde emlak işi ile uğraşan yüz binleri yakından ilgilendiren yeni yönetmelik ile lise şartının resmen kaldırıldığını belirtti.

Başkan Takar, “Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen emlak alım satım işi ile uğraşanları yakından ilgilendiren yeni bir yönetmelik geçtiğimiz 16 Nisan 2021 yılında revize ederek da yayımlandı. Artık ilköğretim mezunu olan herkes emlakçılık yapabilecek. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Emlak ve gayrimenkul sektörüne ilgilendiren ve uzun zamandır beklenti içinde olan ilköğretim mezunlarına yönelik yetki belgesi verilme hakkı tanındı. Sektörde ilkokul mezunlarına yönelik mağduriyet oluşturan uygulama olarak anılan yönetmelikteki bu uygulama böylece giderilmiş oldu” dedi.

Mesleki yeterlilik belgesi sınavları için başvuruların; Dalaman Esnaf ve  Sanatkarlar odası mobil iletişim numarası 0 551 402 02 66 veya MYM Sınav Koordinatörlüğünün 0 555 999 99 48 / 0 555 999 48 48 nolu telefon numaralarından iletişim kurarak direk kayıtlarında yapıldığını belirtti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.