Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Minik patiler artık daha güvenli

Minik patiler artık daha güvenli
REKLAM ALANI
Haziran 21, 2018 1:11 pm
1.587
A+
A-

Minik patiler artık daha güvenli

Kedi ve köpeklere daha önce Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’de gerçekleştirilemeyen birçok tıbbi müdahale artık mümkün. Ortaca’da faaliyet gösteren Veteriner Hekim Çağatay Türk ve ekibi bu konuda ilk’lere imza attı.

DSC 8108 - Minik patiler artık daha güvenli

Sahipli-sahipsiz birçok kedi köpek geçirdikleri kazalar ya da saldırılar sonucu yaralanmakta ve bu yaralanmaların çoğu da ölümle sonuçlanmakta. Bu konu artık her gün gündeme gelmekte. Gerek yaralanmalardaki ağır durumlar, gerekse müdahale için yeterli altyapının oluşmamış olması hayvanların birçoğunun uzun süre acı çekerek ölmelerine neden olmakta. Kedi ve köpeklere daha önce Ortaca’da gerçekleştirilemeyen birçok tıbbi müdahale artık mümkün. Veteriner Hekim Çağatay Türk ve ekibi bu konuda ilk’lere imza attı.

  -TAM DONANIMLI KLİNİK

Türkan Dağdelen tarafından uzun mücadeleler sonucu kurulan, Ortaca ve Dalaman Belediyeleri desteğiyle yürütülen, ülkemizin en önemli sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezi de bölgemizde olmasına rağmen sorunun büyüklüğü karşısında zorlanmakta.

DSC 8113 - Minik patiler artık daha güvenli

Ortaca’nın dinamik yapısı birçok konuda olduğu gibi bu konuda da her gün yeni imkanlar ortaya çıkarmakta; İşte Veteriner Çağatay Türk de açtığı klinikle bu yaraya merhem olma yolunda önemli bir adım attı. Klinik göz dahil her türlü cerrahi müdahaleye uygun donanıma sahip; Digital röntgen ve ultrasonla iç organ görüntülemesi yapılırken böbrek ve idrar taşları tespit edilebiliyor. Hemogram (tam kan sayımı), biokimya (organların enzim değerleri ölçümü), kan gazları ölçümü ile serum değerleri tespiti yapılabiliyor. Bölgede tek olan gaz anestezi cihazı sayesinde anestezi sırasındaki risk minimuma indiriliyor.

DSC 8109 - Minik patiler artık daha güvenli

-DAĞDELEN; “MUTLUYUM”

Ortaca Haydos Derneği kurucusu Türkan Dağdelen’den gelen yoğun ve çeşitlilik arz eden vakaya da başarılı müdahalelerde bulunmuş. Dağdelen: “Çağatay bey cerrahi müdahalelerde son derece başarılı. Daha önce müdahale imkanı olmayan İzmir’e götürmek zorunda kaldığımız vakalar vardı sayesinde şimdi daha rahatız. Yeni bir vaka olarak kemik yutan bir hayvanımızın barsaklarından kemiği alarak sağlığına kavuşturdu. Çok sayıda kırık, mideden taş çıkarma ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. Böyle değerli bir veteriner hekimin bölgemizde hizmet vermesinden mutluyum” dedi.

DSC 8104 - Minik patiler artık daha güvenli

-DİŞ TEMİZLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Adnan Menderes Üniversitesi’nde iç hastalıkları ihtisasını sürdüren Veteriner Hekim Çağatay Türk hayvan severleri köpeklerde diş temizliği konusunda uyarıyor: “Birçok hayvan sever evlerindeki hayvanlara kaliteli mama yerine ev yemekleri verdikleri için diş çürükleri meydana geliyor. Bu da hem ağız kokusu, yeme zorluğu gibi sorunlara yol açmakta hem de birçok hastalığa neden olabilmekte. Hayvanlarınızın diş temizliğini yaptırmayı ihmal etmeyin”

                -5199 DEĞİŞMELİ

Veteriner Hekim Çağatay Türk 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun da bir an önce değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Yasadaki cezaların arttırılması şart. Hapse varan cezalar getirilmeli. Birçok vatandaşımız bizim kadar işin içinde olmadıkları için bilemeyebilir ama hayvanlara yapılan eziyetler tahammül sınırlarını aşar nitelikte. Çocukların eline kontrolsüzce verilen havalı tüfeklerin dönem dönem sayısız kırık ve ölüm vakalarına yol açtığını yaşadık. Zehirleme ve silahla yaralama olayı da tahminlerin çok üzerinde. Tabii sadece cezai yaptırımlar değil bu konuda kamu otoritelerinin de yapması gereken görevleri layıkı ile yerine getirip popülasyonun kontrolünü sağlamaları gerekli” dedi.

Haber: Mehmet Bozkır

Fotoğraf: Ömer Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.