Dolar 34,8594
Euro 36,7151
Altın 3.019,39
BİST 10.099,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 14°C
Cts 11°C

Mitolojide ölümsüzlüğü arayanların başvurduğu yer “Sultaniye”

| Son Güncellenme: Temmuz 4, 2014 3:36 pm
1.922
A+
A-

Mitolojide ölümsüzlüğü arayanların başvurduğu yer “Sultaniye”

Köyceğiz ilçesindeki Roma döneminden kalma “Sultaniye Kaplıcaları” zengin mineral yapısının yanı sıra insan vücudunu rahatlatan sıcaklığı ve gür debisi ile özellikle turistlerden büyük ilgi görüyor.

İlçeye adını veren Köyceğiz Gölü’nün güneybatı kıyısında bulunan ve içinde taşıdığı 12 ayrı mineral nedeniyle Türkiye’nin nadir kaplıcalarından biri olan Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosu ile de turizme hizmet ediyor.Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları’nı ziyaret etmek isteyen turistler, Köyceğiz’den karayolu ile veya Köyceğiz ve Dalyan’dan hareket eden tur tekneleri ile kaplıcalara taşınıyorlar. Yaz sezonunda günde yaklaşık bin yerli ve yabancı turistin geldiği Sultaniye Kaplıcaları’ndaki çamur, cilt hastalıklarına iyi gelmesinin yanı sıra cildi gerdiği için de “güzellik çamuru” olarak adlandırılıyor. Kaplıcalar mitolojide ölümsüzlüğü arayanların başvurduğu yer olarak biliniyor. Kaplıcadan doğal olarak çıkan su her mevsim 39-40 derece sıcaklıkta.Kaplıca suyunun romatizma ve deri hastalıklarının yanı sıra kan dolaşımı, solunum yolu hastalıkları, kadın hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları, sinir ve kas yorgunluğu, bünyesel yorgunluk, sinirsel hastalık, eklem ve kireçlenme ile göz hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.Kaplıcalara günübirlik anlaşmalı tur şirketleriyle Fethiye, Ortaca, Marmaris ve Bodrum gibi çevre ilçelerden geldiğini anlatan Sultaniye Kaplıcaları Sorumlusu Mehmet Kemik “ müşterileri tesislerde öncelikle çamura giriyorlar. Çamuru vücutlarına ince bir şekilde sürüyorlar ve güneşte kurumasını bekliyorlar. Kuruyan çamur gözenekleri açıyor ve cilde fayda sağlıyor. Sultaniye Kaplıcaları içinde bulunan Radon miktarı bakımından dünyada ikinci sırada yer aldığı biliniyor. Romatizma, sinir, göz, deri ve kadın hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Özellikle vücuttaki kireçlenmelere çok iyi geliyor. Buna ben de şahit oldum. Buraya tekerlekli sandalyeyle gelip de yürüyerek giden çok sayıda kişi gördüm. Hastalıkları için gelenler burada ortalama 10 gün kalıyorlar ve günde 3 kez kaplıcaya giriyorlar” diye konuştu.Tur Rehberi Erman Bozkurt  “Bu bölgedeki şifalı kaplıca ilgi çekiyor. Kaplıcalara Alman, Rus ve İngiliz turistler yoğunlukta geliyor. Türkler de şifa için burayı tercih ediyor. Milattan sonra 2. yüzyılda Roma Dönemi’nden kalma bir hastane varmış. Zeus’un Apollon’u burada kutsadığı da söyleniyor. Termal havuzun özellikle kemik ve cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor.İnsanlar buraya şifa bulmak için geliyor” dedi.Alman turist Diana Dopatka ise, “Burası çok güzel bir yer. Çamura girip tüm vücuduma çamur sürdüm. Daha sonra sıcak suya girdim. Vücudumda yarattığı etkiyi fark edebiliyorum. Herkese tavsiye ederim”