Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 23°C

MSKÜ Sporcu Özgeçmişi Puan uygulamasında ata sporu güreşe yer verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesine girişte uygulanan Sporcu Özgeçmiş Puanı uygulamasında, geleneksel spor dallarından ata sporu yağlı güreşe ilk kez yer verildi. MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi giriş sınavında uygulanan …

MSKÜ Sporcu Özgeçmişi Puan uygulamasında ata sporu güreşe yer verdi
REKLAM ALANI
Ağustos 26, 2023 1:48 pm | Son Güncellenme: Ağustos 28, 2023 12:41 am
104
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesine girişte uygulanan Sporcu Özgeçmiş Puanı uygulamasında, geleneksel spor dallarından ata sporu yağlı güreşe ilk kez yer verildi.

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi giriş sınavında uygulanan Özgeçmiş Puanı uygulamasında bugüne kadar yer almayan yağlı güreşlere bu yıl ilk defa yer verildi. Yağlı güreşin üniversite düzeyinde ele alınarak yaygınlaşması için gelecek dönemde güreş müsabakalarının artırılacağı, aynı zamanda yağlı güreşle ilgili akademik çalışmalar ve toplantılar gerçekleştirileceği bildirildi.

Henüz güreş alt dalında ve istenen mükemmellikte olmasa da bu yıl ilk defa yer verilmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getiren yağlı güreş camiasının önde gelenleri, “Bu sporda Muğla’nın hak ettiği yere geleceği ve gelecek sene daha iyi yerde olacağımıza olan inancımızı arttırdı. Üniversite-Kent bütünleşmesini ispat etmesi nedeniyle de önemsenmiştir. Emeği geçen başta rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ederiz” dediler.

Muğla’nın ilk Başpehlivanı ve Kırkpınar birincisi, Milli Güreşçi ve adına Güreş Eğitim merkezi açılan Milaslı Mehmet Güçlü, “Muğlalı rektöre teşekkür ediyorum, Beni bu yaşta bundan daha mutlu eden bir şey olamazdı” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.