Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Muğla BİLSEM projesi, 3. Kutup Şenliğinde sunum yaptı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumunun koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi ev …

Muğla BİLSEM projesi, 3. Kutup Şenliğinde sunum yaptı
REKLAM ALANI
Aralık 9, 2023 11:03 am
164
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumunun koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma Muğla Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Dr. Ayşe Tosun’un danışmanlığında çalışmalarını yürüten öğrenciler Hatice Nisa Kılıç ve Nursena Karakan sözlü sunum için davet edildiler. Öğrenciler sempozyum çerçevesinde kutup bölgelerine olan bilgi, bilinç ve farkındalığı arttırmak için eğitim-öğretim ortamında kullanılabilecek disiplinler arası temelli dijital çizgi dizi geliştirdiler. Çizgi dizi içeriğinde kutup bölgelerine dair kültürel unsurlar, coğrafi özellikler, tarihteki yeri, iklim değişikliğindeki önemi ve Türk bilim insanlarının yürüttüğü bilimsel faaliyetlere yer verildi.

Hazırlanan çalışma çocukların kutup bölgelerine yönelik farkındalığını arttırmak ve gelecekteki bilimsel çalışmalar karşısında motive etmek açısından önem taşıdığı açıklandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.