Dolar 32,5225
Euro 34,9664
Altın 2.434,64
BİST 9.783,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

-Muğla Spor Turizmine Hazırlanıyor

-Muğla Spor Turizmine Hazırlanıyor
REKLAM ALANI
Eylül 6, 2014 8:11 am
760
A+
A-

-Muğla Spor Turizmine Hazırlanıyor

-Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, hazırlık maçında Muğla’da Euro Lig’de yer alan Litvanya’nın BC ZalgirisKaunas ekibi ile karşılaştı.
-Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği dostluk maçı sonrasında, Muğla’da spor turizminin önemi gündeme geldi
– Dalaman ATM/YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç:
“Muğla’da  spor turizminin geliştirilmesi lazım.  Muğla’nın inanılmaz doğal ve kültürel güzellikleri var. Onları, spor turizmi ile buluşturursak bölge turizmi olağanüstü bir ivme kazanacaktır”
Hazırlık kampı için Muğla’ya gelen BC ZalgirisKaunas takımı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan özel maçta Pınar Karşıyaka ile karşılaştı.
Çekişmeli geçen müsabakada ilk devreyi İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka, 39-36 önde tamamladı. Karşılaşma boyunca etkili bir oyun sergileyen Pınar Karşıyaka rakibini 87-80 mağlup etti.
Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından düzenlenen törenle iki takım oyuncularına kupa ve madalya verildi.
BC ZalgirisKaunas Antrenörü SarunasJasicevicius, gazetecilere yaptığı açıklamada, her şeyin çok güzel gittiğini ve sıkı bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Sıcak karşılama ve büyük ilgiden çok memnun olduğunu dile getiren Jasicevicius, “Daha yeni hazırlanmaya başladık ve bu sezonun ilk hazırlık maçını oynadık. Maç içinde küçük hatalarımız oldu. Zamanla bu hatalarımızı kapatacağız. İlerleyen dönemde takımın daha iyi olacağını düşünüyorum. Takımın verdiği çabadan dolayı memnunum” diye konuştu.
Pınar Karşıyaka Yardımcı Antrenörü Servet Özsüner ise takımından sezon öncesi için memnun olduğunu belirterek “Geçen sezonki oyuncularının büyük çoğunluğunu takımda tuttuk.  ZalgirisKaunas ile oynamak bizim için güzel bir tecrübe oldu. Euro Lig seviyesinde bir takım. Oyuncularının eksik olmasına rağmen sert ve güzel bir maç oldu” değerlendirmesinde bulundu.
Muğla’da Spor Turizmi Geliştirilmeli
Dalaman ATM/YDAGenel Müdürü Hamdi Güvenç, maç sonrasından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Bundan sonra açılan bu yoldan Muğla Uluslararası takımlara ev sahipliği yapacak. Bu kamp ve bugün oynanan dostluk maçı iyi bir başlangıç oldu. Hazırlık kampı için Muğla’ya gelen BC ZalgirisKaunas takımı bildiğiniz gibi dünyanın sayılı takımlarından birisi. Karşıyaka ile oynanan dostluk maçı çok zevkli geçti. Muğla’nın bu tür organizasyonlara uygun bir zemini olduğu ortaya çıktı. Bunu ilerde bir turnuvaya çevirebiliriz. Spor ve turizm insani konular. Muğla’da ve  Türkiye’de spor turizminin gelişmesi çok önemli.  Mesela,  Antalya bu anlamda iyi bir örnek.   Muğla’da  spor turizminin geliştirilmesi lazım.  Muğla’nın inanılmaz doğal ve kültürel güzellikleri var. Onları, spor turizmi ile buluşturursak bölge turizmi olağanüstü bir ivme kazanacaktır”
Kupa ve Madalya Töreni
Karşılaşma sonrasında iki takım oyuncularına madalya verildi. Madalyaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik. Sağlık Müdürü Dr.Cihan Tekin,  İl Emniyet Müdürü VeysalTipioğlu ve Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik verdi. Takımların kupasını ise Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ve Dalaman ATM/YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç verdi. Takımlar ve misafirler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Dalaman ATM/YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç, organizasyona katkıları nedeniyle Basketbol Federasyonu adına Pınar Karşıyaka takımının Genel Menajer’i Selim Çınar’a bir plaket takdim etti.
Bir haftadır Muğla’da bulunan BC ZalgirisKaunas takımı onuruna Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz tarafından bir yemek verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.