Dolar 32,5246
Euro 34,8680
Altın 2.443,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Menteşe Ziraat Odası ve aynı zamanda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baştuğ Başkanlığında yapıldı. Menteşe Ziraat Odası’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Vali Orhan …

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
REKLAM ALANI
Temmuz 12, 2023 2:36 pm | Son Güncellenme: Temmuz 20, 2023 11:17 am
192
A+
A-

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Menteşe Ziraat Odası ve aynı zamanda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baştuğ Başkanlığında yapıldı.

Menteşe Ziraat Odası’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Vali Orhan Tavlı ile Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak da katıldı. Toplantıda Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki randevu sıkıntısı ve sulama göletleri başta olmak üzere çiftçilerin yaşadığı sorunlar Ziraat Odası Başkanlarınca görüşülerek çözüm yolları arandı.

Toplantıda görüşülen konular arasında Muğla genelinde tarımsal alanlarda kaçak ve imara uygun olmayan Bungalov ve villa tarzı kaçak yapılaşmaların her geçen gün arttığına dikkat çekilirken, tarımsal alanlar betonlaşmaya başladığı için bu alanlar ile ilgili acil önlem alınması ve tarımsal alanların korunması istendi.

Balık üretimi tesis yapımındaki 25 tonluk işletmelerin de Kırsal Kalkınma desteklemeleri içine

Alınması istenirken, Muğla genelinde sulama göleti ve barajların yapımının hızlandırılması ve yarım kalan sulama göletlerinin yapımı için ödenek ayrılarak yapımının devam etmesi talep edildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ürün alım döneminde (Buğday, Arpa, Yulaf, Mısır) Muğla ilçelerinde en az 5 alım ofisi açarak çiftçilerin mağduriyet yaşamaması amacıyla ürünlerini yerinde satın almasının

Sağlanması istendi.

Toplantı sonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’a çiftçilerin yaşadığı sorunlar iletilirken, alınan kararlar rapor halinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne gönderildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.