Dolar 32,5188
Euro 34,9103
Altın 2.432,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 19°C

Muğla’da kadına yönelik şiddet paneli

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde ’Şiddetsiz Toplum Güvenli Gelecek’ paneli düzenlendi. Panel Muğla Aile Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Panelde konuşan Dr …

Muğla’da kadına yönelik şiddet paneli
REKLAM ALANI
Kasım 22, 2023 5:24 pm | Son Güncellenme: Kasım 24, 2023 1:13 pm
170
A+
A-

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde ’Şiddetsiz Toplum Güvenli Gelecek’ paneli düzenlendi. Panel Muğla Aile Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Dr. Eriş Başaran Akça, “Bugün, 25 Kasım (Uluslararası) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü vesilesiyle bir aradayız. Bildiğiniz gibi 25 Kasım, tüm dünyada kadına yönelik şiddetin konuşulduğu ve şiddetle mücadelenin, altının çizildiği önemli bir gün. Çünkü kadına şiddet, savunmasız olana güç gösterisi yapmak, bu şekilde tahakküm kurmaya çalışmak, kabul edilemez bir durumdur. Fakat ne yazık ki tüm dünyada yaygın olarak görmeye devam ediyoruz. Pek çok kadın en güvende olması gerektiği yerde ise yakınları tarafından şiddete uğruyor. Fakat bazen sesini bile duyuramıyor. Bir kısmı cinayete kurban gidiyor. Böyle uluslararası bir günün olması, bu acıların son bulması için farkındalık oluşturmak adına çok çok kıymetli. Bundan dolayı biz kadınların onuru ile korkmadan ve güvenle yaşayabilecekleri bir toplum inşa etmek amacıyla bütün gücümüzle çalışmaktayız” dedi.

Dr. Eriş Başaran Akça, “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun, şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların ve aile bireylerinin korunmasına ve şiddetin önlenmesine yönelik tedbir ve esasları düzenler. Devletimizin attığı yeni adımlarla kadına şiddet konusunda ciddi bir yol kat edildi ve kadınlar bu süreçte önemli hukuki kazanımlar elde etti. Zaman zaman bu kazanımların çeşitli algı manipülasyonları ile itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını üzülerek gözlemliyoruz. Oysa 6284 sayılı kanunun uygulanmasında ’kadının beyanı’ değil, cinsiyet fark etmeksizin ’mağdurun beyanı’ esas alınır” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.