Dolar 32,4752
Euro 34,8856
Altın 2.433,53
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 19°C

Muğla’da yangına hassas alanlarda ilk müdahale tankeri sayısı artırıldı

Muğla’da yangına hassas alanlarda ilk müdahale tankeri sayısı artırıldı
REKLAM ALANI
Temmuz 13, 2023 9:25 am
252
A+
A-
Muğla’nın Ortaca ilçesinde Dalyan Turizm Tanıtım, Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) tarafından alınan 4 adet yangına ilk müdahale tankeri muhtarlıklara dağıtılmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na teslim edildi.
Yaklaşık 50 metre mesafeye kadar su atabilen 3 ton kapasiteli su tankeri traktörle çekilebiliyor, üzerindeki aparatları sayesinde yangına daha etkin müdahale edebiliyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri ve Vakıf yöneticileri arasında Dalyan Stadında yapılan protokol ile Ortaca’nın Gökbel ve Mergenli, Köyceğiz’in Ekincik ve Çandır mahalle muhtarlıklarına verilen ilk müdahale tankerinin kullanımıyla ilgili eğitim ve bilgi verildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı, Muğla’nın büyükşehir olmasından sonra kırsal mahallelerin büyükşehir sorumluluğuna girdiğini, 38 noktada konuşlanmakta olan itfaiye noktalarının konumlarına göre 151 kırsal mahallede de konuşlandırılan yangına ilk müdahale tankerlerinin olduğunu söyledi.
Karyağdı, “Dalyan Tusev aracılığıyla Büyükşehir belediyemize şartsız bağış olarak verilen 4 tankerimizi de yine Ortaca Mergenli ve Gökbel, Köyceğiz Ekincik ve Çandır mahallelerimize vereceğiz. Bu vesileyle toplamda Büyükşehir belediyemizin sorumluluğundaki kırsal mahalledeki yangın tankeri sayımızı 155’e çıkartmış olacağız” dedi.
Mehmet Karyağdı, “Mahallelerimiz büyükşehir itfaiyesinin sorumluluğunda olduğu için bu tankerlerimizi mahalle muhtarlıklarına ve mahallede daha fazla ikamet eden, bulunan vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. İtfaiye ekipleri gelene kadarki başlangıçtaki yangınlara müdahale edebilmeleri açısından eğitimlerini veriyoruz, tatbikatlarını yapıyoruz. Rutin olarak araçların bakımlarını” kontrollerini yapıyoruz” diye konuştu.
plaket - Muğla'da yangına hassas alanlarda ilk müdahale tankeri sayısı artırıldı
2021 ve 2022’de Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarının yaşandığını anımsatan Karyağdı, “Orman yangını yaşamamız demek aynı zamanda yerleşim yerlerine olan riskimiz de var demek. Malumunuz yaz ayları içerisindeyiz. Ot ve anız yangınlarımız çok fazla oluyor. Bu konuda kırsalımızda özellikle temizlik ateşi yakılmaması, özellikle ilimize gelen misafirlerimizin sigara izmaritlerini yol kenarlarına söndürmeden atmamaları gerektiğini vurgulamak isterim. Yangına müdahale olarak tüm kurumlar elinden geleni yapıyor. Ancak önlemek ödemekten daha insani ve daha kolay ve daha ekonomik olduğu için herkesin bu konuda sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz kesinlikle yangın çıkabilecek unsurunu hiçbir şekilde ihmal etmemeleri ve dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Dalyan Turizm Tanıtım, Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı Başkanı Ertuğrul Ercan da, vakfın gönüllüleri aracılığı ile 4 adet ilk müdahale tankerini Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na karşılıksız verdiklerini, daha önceki yıllarda da yangınla mücadele konusunda kurum ve kuruluşlara araç, gereç desteğinde bulunduklarını söyledi.
Haber ve Fotoğraflar: Ömer Kundakçı – Gürcan Kundakçı
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.