Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 22°C

Muğla’nın coğrafi işaretli yemekleri Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesinde tanıtılıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaklaşık 2 yıldan bugüne kadar faaliyet gösteren Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi’nde Muğla yöresine ait coğrafi işaretli yemekler tanıtılıyor. Muğla’nın Menteşe ilçesinde Saburhane meydanında bulunan Menteşe Mutfak …

Muğla’nın coğrafi işaretli yemekleri Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesinde tanıtılıyor
REKLAM ALANI
Ekim 13, 2023 9:36 am | Son Güncellenme: Ekim 13, 2023 12:51 pm
297
A+
A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaklaşık 2 yıldan bugüne kadar faaliyet gösteren Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi’nde Muğla yöresine ait coğrafi işaretli yemekler tanıtılıyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Saburhane meydanında bulunan Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesinde 2 yıldan bu yana Muğla yöresine ait coğrafi işaretli gözleme, Milas böreği, katmer, saç böreği, bazlama ekmeği ve Muğla yöresine ait kahvaltılar tanıtılıyor.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi kurucusu Timur Kocabıçak” Yaklaşık 2 yıldır biz burada hizmet gösteriyoruz ve dernek olarak biz burada başta Menteşe mutfağı olarak Muğla mutfağına ait olarak özellikle coğrafi işaretli ürünleri burada tanıtmaya çalışıyoruz. Bizler burada hem eğitimler veriyoruz ve eğitimlerin sonunda sertifikalandırma işlemi yapıyoruz, sertifikalarını alıyorlar. Eğitim alan arkadaşlarımız aynı zamanda coğrafi işaretli koruma altına alınmış olan ürünleri, yemekleri burada yapmasını öğreniyorlar. Bizler burada Muğla’nın en eski böreklerinden olan Milas böreğinden yapıyoruz. Milas böreği adından da anlaşıldığı üzere Muğla’mızın Milas ilçesine ait bir börek Milas Ticaret Odası tarafından başvurusu yapılmış ve coğrafi işareti almış bir ürün. Şuanda Milas böreği koruma altında olan coğrafi işaretli bir ürünümüz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.