Dolar 32,5653
Euro 34,8998
Altın 2.439,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 26°C

MUTSO: “İMKON’UN DURDURMA KARARINI DESTEKLİYORUZ”

MUTSO: “İMKON’UN DURDURMA KARARINI DESTEKLİYORUZ”
REKLAM ALANI
Eylül 18, 2021 11:10 am
1.118
A+
A-

MUTSO: “İMKON’UN DURDURMA KARARINI DESTEKLİYORUZ”

İMKON’un artan çimento fiyatlarını boykot etmek amacıyla 24 Eylül’e kadar inşaatları durdurma kararına bir destek de MUTSO’dan geldi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile 6’ncı Meslek Komitesi (İnşaat Taahhüt vb.) Başkanı Menaf Kıyanç ve komite üyeleri bir açıklama yayınladılar. Yapılan açıklamada İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)’nun, çimento fiyatlarındaki artışı boykot etmek amacıyla 15 gün boyunca inşaatları durdurma kararı aldığını ifade ettiler
Karara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektöründeki maliyetler arasında ciddi bir yer tutan çimento ve türevleri ürünlere, son bir yıl içerisinde gelen yüzde 200’lük zam kabul edilemez. Çünkü bu orantısız zamlar, hem inşaat sektöründeki firmaları hem de nihai tüketiciyi mağdur etmektedir. Yükselen afaki maliyetler, sektörün küçülmesine, nihai tüketicinin de alım gücünün kaybolmasına neden olmaktadır. Bu yüzden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu tarafından alınan kararı destekliyor, komitemiz üyeleri ile uygulama kararlılığı içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz.”
İMKON’un açıklaması şu şekilde:
“Çimento fiyatlarında yüzde 200’ü bulan haksız zamlar olduğunu belirterek çimentocularla masaya oturmak istediklerini ancak olumlu yanıt alamayınca bu kararın kaçınılmaz olduğunu ifade eden İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, ‘Üretim kapasitesi 115 milyon ton. 80 milyon tonluk üretim var. Bazıları yurt dışına sattığımızdan dolayı tedarik sorunu yaşıyoruz diye açıklama yapıyorlar. Bu, yurt dışına sattığın için tedarik sorunu değildir, bu içeride üretimi kısıtlayarak fiyatı artırma politikasıdır. Bunu doğru bulmuyoruz.
15 Gün Süreyle Boykot Çağrısı
Kararımız Anadolu’nun bize bağlı yaklaşık 40 derneğinde uygun gören meslektaşlarımızın aynı anda tek tip afiş asılması suretiyle başlayacak. Bu bir tavsiye niteliğindedir, kimse buna mecbur değildir. 15 gün süreyle bu afişler asılacaktır. İş güvenliği tehlikesi olan yerler, sözleşmeyle kısa süre içinde işini teslim etmek durumunda olan yerler gibi yerler hariç tüm özel sektörün tamamını kapsayan kesime, iş bırakma boykot çağrısı yapıyoruz.”
MUTSO’dan Boykot Çağrısına Destek
İMKON’un bu çağrısına Muğlalı inşaatçılardan da destek geldi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, 6’ncı Meslek Komitesi (İnşaat Taahhüt vb.) Başkanı Menaf Kıyanç, komite üyeleri Zekai Çakmak, Şahin Kırkan ve Ulaş Özgür ortak açıklamayla, iş durdurma kararına sonuna kadar destek vereceklerini açıkladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.