Dolar 32,4891
Euro 34,5956
Altın 2.474,72
BİST 9.533,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 14°C
Cts 18°C

MUTSO MUĞLA’NIN NAR VE NARENCİYE ÜRETİMİNİ ORTACA’DA MASAYA YATIRDI

MUTSO MUĞLA’NIN NAR VE NARENCİYE ÜRETİMİNİ ORTACA’DA MASAYA YATIRDI
REKLAM ALANI
Ocak 8, 2014 7:38 pm | Son Güncellenme: Ocak 8, 2014 7:39 pm
1.382
A+
A-

DSC 8489 - MUTSO MUĞLA’NIN NAR VE NARENCİYE ÜRETİMİNİ ORTACA’DA MASAYA YATIRDI

MUTSO MUĞLA’NIN NAR VE NARENCİYE ÜRETİMİNİ ORTACA’DA MASAYA YATIRDI

Geçtiğimiz Salı günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Ortaca Temsilcilik binasında yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından MUTSO yönetimi Muğla’nın nar ve narenciye üretimi potansiyelini ve sektörle ilgili sorunları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda masaya yatırdı.

MUTSO organizasyonuyla düzenlenen toplantıya MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, MUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mevlüt Acar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa ERCAN, Mehmet DİŞCİGİL, MUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, MUTSO Meclis Üyeleri, MUTSO Meslek Komite Başkanları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Önder Yıldırım ve öğretim görevlileri, Dalaman, Köyceğiz, Ortaca ilçeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ile İlçe Ziraat Oda Başkanları katıldı.

Toplantını açılış konuşmasını yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Önder Yıldırım ilimiz tarım sektörü ile ilgili, özellikle nar ve narenciye üretimi konulu bir toplantının düzenlenmesi ve MUTSO’nun bu organizasyona öncülük etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman havzasında tarım sektörün sorunlarının tespiti ve çözüm aşamasındaki her süreçte yer almaya hazır olduklarını ifade etti.

 

Toplantıda daha sonra konuşma yapan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ilimizin tarım, turizm ve madencilik bölgesi olduğunu, tarımın turizmden sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek ekonomik pastada çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. MUTSO Başkanı Karakuş, “Köyceğiz, Ortaca, Dalaman bölgesinin ürünü olan narenciyeyi Türkiye’de ikinci üçüncü sırada üretmemize rağmen birtakım üretim ve satış sonrası sorunlardan dolayı yeterli gelir sağlanamıyor. Bizler burada bu işin tüm Türkiye’ye ve dünyaya dağıtımını yapan kişilerin yaptığı işten en üst seviyede memnun olması ve ekonomiye katkı sağlaması için çalışmalarımızı artırmalıyız. Gerek üreticiler, gerekse Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’de yaşayan üyelerimizin ve vatandaşların odalar, sivil toplum örgütleri, tarım ilçe müdürlükleri ve ziraat odaları gibi kurumlardan istedikleri bu kurumların toplanıp bu sorunların giderilmesi ile ilgili çözüm yolları aramaları ya da ürünlerini daha iyi nasıl üretebilecekleri, daha iyi nasıl satabilecekleri ile ilgili kendilerine yol gösterici olunmasıdır. Biz bugün üretimden tüketime kadar yaşanan sorunların tespiti için toplanmış bulunuyoruz. Bu sorunlar tespit edilip çözüldüğü takdirde bölgemizin ekonomisine hem katkı sağlamış hem de üreticilerimizin de işlerinin devam etmesini sağlamış olacağız. Oda olarak da gerekeni yapıp sizlere de gereken desteği verip üreticilerimizin eğitilmesinde, alınan ilaçlarda, ürünü daha kaliteli hale getirmek için de her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

MUTSO Başkanı Karakuş, yıllardır aynı sorunların var olduğunu, devam ettiğini ve çözülmez gibi kafalarda oluşmuş önyargının sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle birlikte yapılacak çalışmalarla yıkılacağına dikkat çekerek küreselleşen dünya ile birlikte rekabet ortamının son derece hızla devam ettiğini, bu döngüde üretim ve üretim sonrası yapılan stratejik planlı çalışmalarla ayakta kalınabileceğini sözlerine ekledi. Başkan Karakuş “Toplantının sonunda tüm katılımcıların görüşleri ve çözüm önerileri değerlendirilerek bölgede markalaşma, reklam ve pazarlama, ürünlerde sertifikasyon, standardizasyon, nakliye sorunları, arazi ve imar sorunları olduğu tespit edildi. Önümüzdeki süreçte de tüm sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili geniş kapsamlı çalışmalar yapılarak bölge sorunları ile ilgili çözüm yoluna gidilecek” dedi.

Toplantı sonrasında MUTSO yönetimi ve katılımcılar akşam yemeğinde bir araya geldiler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.