Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Öğrenciler “Just Stem” eTwinning projesinde yer aldılar

Öğrenciler “Just Stem” eTwinning projesinde yer aldılar
REKLAM ALANI
Haziran 2, 2021 2:55 pm
1.252
A+
A-

Öğrenciler “Just Stem” eTwinning projesinde yer aldılar

WhatsApp Image 2021 05 31 at 13.54.57

Dalaman Hürriyet İlkokulu ve Dalaman Çiftlik İlkokulu 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Romanya, Litvanya, Moldova ve Türkiye ortaklığı ile “Just Stem” adlı eTwinning projesinde yer aldılar.

Dalaman Hürriyet İlkokulu ve Dalaman Çiftlik İlkokulu beraber başlattıkları Projenin amacı öğrencilerin ilkim değişikliği ve küresel ısınma etkileri üzerinde düşünmelerini sağlamak, proje süresinde öğrencilerin aktif katılımını sağlayan birçok faaliyet yürütülmüş olup, Proje ile birlikte öğrenme süreci öğrenciler için yenilikçi pedagojik yöntemler ve web2 araçları ile birlikte daha verimli hale geldiğini açıkadılar.

WhatsApp Image 2021 05 31 at 13.54.58 4

Proje kapsamında; Öğrenciler arasında bilgi paylaşımı, işbirliğine dayalı çalışmaların yer alması; öğrenciler için eğitim ve öğrenim süreçlerinin kalitesini ve başarısını artırmıştır. Projede yer alan öğrenciler sınıfta daha aktif olmakla birlikte, kültürlerarası becerileri ve iletişim becerileri gelişmiştir. Uzaktan eğitimin olduğu bu dönemde öğrenciler evden çalışmaya teşvik ederek ve onlardan farklı aktiviteleri işbirliği ile tamamlamaları istendi. Proje kapsamında öğrenciler NASA Worldwide ve ESA Sentinal sitelerini baz alarak dünyayı uzaydan gözlemlediler ve gözlemlerini canlı toplantıda projede yer alan diğer arkadaşları ile paylaştılar.

WhatsApp Image 2021 05 31 at 13.54.58 3

Bununla birlikte öğrencilerin gözlemledikleri problemler ve çözüm önerileri dijital kitap haline getirerek kalıcı ve sürdürülebilir olması sağlandı. Proje kapsamına öğrenciler çevresel sorunları ve çözüm önerilerini esas alan bait BİT araçları ile karikatür çalışması ve yeşil şehir tasarımı yapmışlardır. Öğrencilerin hayal gücünü temel alarak çevresel sorunlara, ilkim değişikliğine ve küresel ısınmaya dikkat çekmeyi hedefleyen “Just Stem” eTwinning projesi kapsamında öğrenciler faaliyetlere aktif katılım sağlayarak iletişim becerilerini, problem çözme becerilerini ve yabancı dil yeterliliklerini geliştirmişlerdir. Bunun yanı sıra eTwinning “Just Stem” projesi öğrencilerin eleştirel düşünme, vatandaşlık, yaratıcılık, dijital yeterlilik gibi çeşitli 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesine yardımcı oldu. Proje amaçları doğrultusunda öğrenciler BİT araçları kullanılarak sunumlar, anketler, videolar, dijital kitaplar, posterler, afişler hazırlayarak projede yer alan arkadaşları ile paylaştılar ve işbiriği ile ortak resim çizme çalışması yapmışlardır. İşbirliğine dayalı öğrenme, takım çalışması ve ekip çalışmasının önemini kavrayan öğrenciler projede yer alan akranlarıyla birlikte ürünler oluşturmuşlardır. Çevre kirliliği, küresel ısınma ve etkilerini fark eden öğrenciler ekosistemin bir dengesi olduğunu ve bu dengenin korunması gerektiğini fark etmişlerdir. Avrupa’daki akranlarıyla proje boyunca etkileşimde ve iletişimde bulunan öğrencilerin yabancı dil becerileri gelişmiş ve bununla birlikte ikinci dili kullanma motivasyonları olumlu yönde artmıştır.

WhatsApp Image 2021 05 31 at 13.54.58 6

Akranlarıyla beraber İngilizce etkileşime giren öğrencilerin kendine olan güvenleri yükselmiş ve İngilizce konuşma becerileri gelişmiştir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.