Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 24°C

‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseline büyük onur

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı ‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseli Almanya’da düzenlenecek olan Green Screen (Yeşil ekran) Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri …

‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseline büyük onur
REKLAM ALANI
Temmuz 21, 2023 1:12 pm | Son Güncellenme: Temmuz 21, 2023 2:17 pm
226
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı ‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseli Almanya’da düzenlenecek olan Green Screen (Yeşil ekran) Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde ‘Resmi seçimler’ arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

Türkiye’nin en az bilinen yabani kedi türlerinden birini konu alan ‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeselinin çekimleri, MSKÜ Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığında ve Ece Soydam’ın yönetmenliğinde gerçekleştirildi.

MSKÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünün destek verdiği belgeselin çekimleri için 2 yıl boyunca, 140 gün arazide beklendi. Birçok farklı bölgede kurulan 30 adet harekete duyarlı kamera sistemi sayesinde, 200’e yakın karakulak görüntüsü elde edildi. Çekimlerde aynı zamanda Türkiye’de Karakulak davranışlarına ait ilk kez elde edilen veriler ve görüntüler de yer alıyor.

Yoğun bir emeğin sonucu olarak ortaya muhteşem bir yapım çıktığını söyleyen Yasin İlemin, “Karakulak ve yaşadığı coğrafya ile ilgili yaklaşık 15 yıllık akademik tecrübemi bu esere aktarmak benim için bir onurdur. Bu süreçte başta değerli yönetmen Ece Soydam ve kameraman Erol Yazıcı olmak üzere muhteşem insanlar tanıdım. Gece, gündüz, yağmur, balçık, soğuk ve kavurucu sıcaklarda verilen emeğin değeri ölçülemez” dedi.

Başarılı yönetmen Ece Soydam ise ödüllü belgesel hakkında “Pek çok kez tekrar tekrar yayınlanan belgeselimiz, uluslararası festivallerde de yer bulmaya başladı. İlk güzel haber Almanya’da düzenlenen Greenscreen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nden geldi. Festivalin ‘Resmi Seçim’ listesine girmeye hak kazanan belgeselimizin, Eylül ayında festival izleyicisiyle buluşacak olması bizleri çok mutlu etti” dedi.

Ormanın Karizmatik Kedisi: Karakulak

Anadolu yaban hayatının en az bilinen türlerinden biri olan karakulak, tehdit altındaki yaşam alanlarında var olma savaşı veriyor. “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli, bu gizemli yabani kedinin ve onu koruma çabalarının öyküsünü anlatıyor.

Karakulak, Asya ve Afrika’da yaşayan bir kedi türü. Çöl vaşağı ya da step vaşağı olarak da biliniyor. İnsan baskısı ve daralan yaşam alanları nedeniyle, Türkiye’de nesli tehlike altında olan türler arasında. Anadolu yaban hayatının gizli kalmış yüzlerinden biri olan karakulak, Türkiye’nin yalnızca güneybatısında görülüyor. Burdur’da ve turistlerle dolup taşan Antalya ile Muğla illerinde, karakulakların saklı kalmış yaşam alanları var. Karakulak, insandan uzak duran ve görülmesi çok zor bir tür.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.