Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

“Ortaca israf etmiyor”

“Ortaca israf etmiyor”
REKLAM ALANI
Mart 2, 2014 12:16 pm | Son Güncellenme: Mart 2, 2014 12:17 pm
1.710
A+
A-

“Ortaca israf etmiyor”

Ortaca Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Ortaca israf etmiyor” adıyla bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.

Kampanyayla ilçenin 20 farklı noktasına yerleştirilecek olanOKN 0410 - "Ortaca israf etmiyor" bayat ekmek toplama kutularıyla toplanacak olan ekmekler, sokak hayvanları barınağına verilecek. Kampanyaya olumlu bakan pişirim fırınları da destek veriyor.

-20 noktada kumbara oluşturuldu

Bayat ekmeklerin ilk etapta 20 farklı noktada toplanacağını  ve bu sayının daha da artırılabileceğini kaydeden Ortaca belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fahrettin Külahlı “Bu konuda toplumumuzda farkındalık oluşturulması konusunda ilçemizde bulunan unlu mamüller üreticilerinin katkısıyla afiş ve broşür bastırılarak dağıtıldı. İlk etapta ilçemizin 20 farklı noktasına “Bayat Ekmek Toplama kumbaraları” yerleştirilmiştir. Bayat ekmekler günlük olarak fırınlarımızdan ve kumbaralarımızdan  belediyemizce toplanarak barınağımıza götürülecektir” dedi.

-Sokaklarda açlık ve susuzluktan ölen hayvanlar var

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen ise, ülkede ekmeklerin ciddi anlamda çöpe gittiğini, projenin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Hala sokaklarda açlık ve susuzluktan ölen hayvanlar olduğunu ifade eden Dağdelen, “Bir yanda israf bir yanda da açlıktan ölen canlılar var. Çok güzel bir proje. Umarım Türkiye’nin her ilçesinde her köşesine bu proje adım adım yayılır” diye konuştu.

-10 milyon ekmek israf ediliyor

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik projeye duyarlı tüm vatandaşların destek vermesi gerektiğini söyledi.

İsraf edilen ekmeklerin bir şekilde ekonomiye kazandırılması veya bayat ekmeklerin sokak hayvanlarına verilmesi için başlatılan kampanyada uygulamaya geçildiğini belirten Karaçelik, “Bu konuda bize destek olan fırıncılara ve HAYTAP İl Temsilcisi Türkan Dağdelen’e teşekkür ediyorum. Duyarlı vatandaşlara da şimdiden teşekkür ediyorum. İstatistiklere göre ülkede günlük 10 milyon ekmek israf ediliyor. Ortaca artık ekmeğini israf etmeyecek. Artık ekmeklerle, sokak hayvanları aç kalmayacak” dedi.

Ekmek toplama işinin duyarlılığa dayandığına işaret eden Karaçelik, vatandaşlardan bayat ekmekleri çöpe atmak yerine bayat ekmek toplama kutularına atmalarını istedi. Karaçelik, ekmek toplama kutularından okul önlerine de koyacaklarını, uygulamanın ilerleyen zamanlarda daha da yaygınlaşacağını kaydetti.

Proje kapsamında vatandaşlara, bayat ekmek değerlendirme rehberi de dağıtıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.