Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
BİST 9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Ortaca’da 14. Ekin Sanat Günleri

Ortaca’da 14. Ekin Sanat Günleri
REKLAM ALANI
Eylül 11, 2014 2:45 pm | Son Güncellenme: Mart 1, 2020 3:11 pm
1.528
A+
A-

Ortaca’da 14. Ekin Sanat Günleri

 

Ortaca Belediyesi Ekin Bülteni tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen “Ekin Sanat Günleri”, 31 Ağustos Pazar akşamı Ortaca’nın Dalyan mahallesinde Grup Gündoğarken konseri ile başladı.

 

Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Ortaca’ nın farklı yerlerinde yapılan programın içeriği, kültürel ve sanatsal gösterilerle birlikte eğlenceli yarışmalardan oluşuyor. Ayrıca bu yıl ki etkinliğe bölgede çevrilmiş olan eski Türk filmlerinin gösterimi de eklendi. Çocuklar için hazırlanan gölge oyunu ile skeç gösterileri ise yetişkinlerin de beğenisini topluyor.Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik: “Belediyemizin yayın organı EKİN Bülteni, 2000 yılında yayın hayatına başladı. 14 yıldır aralıksız olarak sürdürülen yayıncılığın yanısıra her yaz mevsiminde “Ekin Sanat Günleri” adı altında kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapıyoruz. Şehir merkezine gelemeyen vatandaşlarımızın ayağına Ortaca Belediyesi olarak tiyatro ve eğlence içerikli gezici kamyonla hizmet veriyoruz. Halkımız burada kaynaşıyor, birlikte eğleniyor. Bu etkinlik drone çekimleri sayesinde yaşlılarımızın anıları yeniden canlanırken gençlerimiz ve çocuklarımız da; yaşadıkları yerin tarihçesini ve eski ananelerini öğrenme fırsatını yakalamış oluyor” dedi.

Ortaca Belediyesi Kültür Müdürü Bayram Töz ise, “Programı hazırlayıp sunan belediyemiz basın yayın sorumlusu ve Ekin bülteni editörü Nadir Şahin öncülüğünde bir kamyon üzerine yüklediğimiz ses ışık, sandalye ve ekipmanlarla birlikte görev alan arkadaşlarımız, bu kamyonla beraber; köy statüsünden mahalleye dönüşen yerlere kültür sanat ve eğlenceyi vatandaşlarımızın ayağına kurumsal tanıtım filmi götürüyor. Biz bu kamyonu aynı zamanda sahne olarak kullanıyoruz. Arkadaşımız Nadir Şahin’in 2010 yılı içerisinde ortaya çıkartıp, Ege Yolcu Dergisi’nde yayınladığı “Şu Köyceğiz Yolları” türküsünün öyküsü ve bestekarı TRT’de yayınlanmıştı. Program dahilinde bu türkünün belgesel filmi de gösteriliyor. Ayrıca yaşı 65’i geçen büyüklerimizi sahneye alarak onların dilinden eski köy yaşantısını ve o yerin tarihçesiyle birlikte anılarını dinliyoruz. Skeç gösterileriyle drone çekimi eğlenen vatandaşlarımızla birlikte çocuklarımız da, Hacivat-Karagöz oyunu ile mutlu oluyor. Her yaştan katılımcının iştirak ettiği eğlenceli yarışmalarla program son buluyor” diye konuştu.

Ortaca Belediyesi Ekin Sanat Günleri etkinlikleri 14 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.