Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Ortaca’da “6. Tepecik Enfeksiyon Günleri”

Ortaca’da “6. Tepecik Enfeksiyon Günleri”
REKLAM ALANI
Kasım 11, 2015 9:41 am
1.264
A+
A-

Ortaca’da “6. Tepecik Enfeksiyon Günleri”

 

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji işbirliğinde düzenlenen “6. Tepecik Enfeksiyon Günleri” yapıldı.

 

Ortaca Sarıgerme’deki Dalaman Hilton Resort Otel’de, “Enfeksiyonlara multidisipliner yaklaşım” temasıyla düzenlenen etkinliğe, Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Suat Çağlayan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve konularında uzman yaklaşık 200 davetli katıldı.

BUHASDER Başkanı Doç. Dr. Şükran Köse, yaptığı konuşmada, Tepecik Enfeksiyon Günleri’nin altıncısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

BUHASDER’in bulaşıcı hastalıklar konusunda farkındalığı ve bilgi düzeyini artırmak için kurulduğunu anlatan Köse, “Derneğin en önemli faaliyeti ise kız çocuklarına eğitim bursu sağlanması olmuştur. Gerçekleştirilen sempozyumlarda ise her zaman farklı disiplinlerden bilim insanlarının katılmasına özen gösterdik” dedi.

Hastalara daha faydalı olabileceğini vurgulamak adına sempozyumun konusunu “Enfeksiyonlara multidisipliner yaklaşım” olarak belirlediklerini ifade eden Köse, “Artık hastalıklar farklı disiplinlerden ortak değerlendirme ve yaklaşım gerektiriyor. Sempozyumda farklı disiplinlerle ortak takip edilen enfeksiyon hastalıklarında öne çıkan konular, konferanslar, interaktif paneller ve sunumlar eşliğinde hep birlikte tartışacağız” diye konuştu.

Sempozyumda, enfeksiyon hastalıklarına farklı disiplinlerin bakış açıları, tanı ve tedavide karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Sempozyum boyunca enfeksiyon kontrol önlemleri, HIV ve karaciğer fibrozunun girişimsel olmayan yöntemle tanısı konularında kurs düzenlendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.