Dolar 32,4949
Euro 34,7757
Altın 2.490,21
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

ORTACA’DA DOĞA VE TARİHLE BULUŞTULAR

ORTACA’DA DOĞA VE TARİHLE BULUŞTULAR
REKLAM ALANI
Kasım 21, 2022 2:19 pm
1.299
A+
A-

Muğla Gsb Yurtlarında kalan gençler tarih ve doğanın buluştuğu antik liman kenti Ortaca Dalyan’da buluştu.19 Kasım Cumartesi günü Muğla Yurtlarından yaklaşık 750 genç Ortaca Dalyan İztuzu Plajı gezisi ve Kounos Antik Kenti’ne doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Muğla Valiliği himayelerinde Muğla’nın tarihini ve cennet doğasını tanıtmak amacıyla başlattığı “Gençleri Tarih ve Doğa İle Buluşturuyoruz” etkinliği ile ülkenin dört bir yanından yükseköğretim eğitimlerini tamamlamak için Muğlaya gelerek GSB Muğla yurtlarına yerleşen öğrencileri Ekim ayında Milas Bafa Gölü Herakleia’da doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlikler bugün Ortaca Dalyan İztuzu Plajı gezisi, tekne turu ve Kounos Antik Kenti’ne doğa yürüyüşü ile devam etti.

Muğla merkez ilçe Menteşe’den Muğla Erkek Öğrenci Yurdu, Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdu, Şahidi Kız Öğrenci Yurdu, Turgutreis Erkek ve Kız Öğrenci Yurdu, Milas Öğrenci Yurdu, Fethiye Öğrenci Yurdu ve Ortaca Öğrenci Yurdundan yaklaşık 750 öğrenci Tarih ve Doğanın buluştuğu antik liman kenti Ortaca Dalyan’da buluştular.

İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Yurt Müdürleri, eğitim sorumluları ve yurt personelinin eşlik ettiği öğrenci gurupları güne tekne turu ile başlayarak güzel havada tarih ile iç içe bir gün geçirdiler.

İl Müdürlüğü olarak gençlerimizi sınav stresinden bir nebze olsun uzaklaştırarak hem Muğla’yı tanıtmak hem de doğa yürüyüşü ile spor yapma imkanı sunduklarını belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, bu tür etkinliklerin devam edeceğini, ayrıca antrenörlerin yurtlarda çeşitli branşlarda eğitim de verdiğini dile getirerek, gençlerimize sadece barınma imkanı sunmadıklarını, yurtlarda ki eğitim sorumlusu arkadaşlarımızın ve antrenör arkadaşlarımızın özveriyle çalışarak gençlere bir yandan eğitim vererek bir yandan da spor yaptırdıklarını söyledi. Desteklerinden dolayı başta Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.