Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Ortaca’da girişimcilere sertifika töreni

Ortaca’da girişimcilere sertifika töreni
REKLAM ALANI
Haziran 4, 2013 8:52 am | Son Güncellenme: Haziran 4, 2013 8:53 am
1.553
A+
A-

DSC 0061 - Ortaca'da girişimcilere sertifika töreniDSC 0066 - Ortaca'da girişimcilere sertifika töreni4 - Ortaca'da girişimcilere sertifika töreniOKN01022 - Ortaca'da girişimcilere sertifika töreniOrtaca’da girişimcilere sertifika töreni

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ileKüçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Müdürlüğü (KOSGEB) protokolü esas alınarak ve Ortaca Belediyesi yürütücülüğünde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik “KOSGEB, MUTSO, İŞKUR, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları işbirliği içerisinde çeşitli kurslar düzenlenerek vatandaşlarımızın gerek girişimci olmalarına gerekse iş bulmalarına katkı sağlanmıştır. Bu çalışmalar gelen talepler doğrultusunda devam edecektir. Katkı sağlayan kurumlarımıza teşekkür ediyorum, kurslara katılan vatandaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Ortaca Belediyesi Kültür Parkı’nda  düzenlenen törende konuşan  MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, girişimciliğin günümüzde elde edilmesi gereken en önemli özelliklerden birisi olduğunu vurguladı.

Kursiyerlere MUTSO olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Karakuş, “Bundan sonraki süreçte devlet desteklerle girişimcilerin yola çıkmalarını sağlayacak. Ondan sonra da hepimiz kendi işimizi kurup başarılı olmaya, hem kendi ekonomimizi, hem aile ekonomimizi hem de ülke ekonomisini belirli düzeye çıkarmak zorundayız” dedi.

KOSGEB Muğla İl Müdürü Uygar Köse ise, kursiyerlerin aldıkları belgeleri ömür boyu kullanabileceklerini kaydederek “Girişimcilik destek projesinin amacı yeni kurulan işletmenin ayakta kalmayı öğrenene kadar KOSGEB tarafından desteklenmesidir. Bugüne kadar Muğla’da yaklaşık 200 işletmeciye destek olundu ve girişimciler kendi iş yerlerini kurdular. Sizlere de uzmanlarımız her konuda yardımcı olacaklardır. Belgeleriniz hayırlı olsun” diye konuştu.

Öte yandan, medikal ürünler konusunda işletme açmayı planlayan bir kursiyer de ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Ortaca Belediyesi’ne iki adet tekerlekli sandalye bağışladı.

Konuşmaların ardından belge almayı hak kazanan kursiyerlere belgeleri Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, KOSGEB Muğla İl Müdürü Uygar Köse ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.