Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

Mahkumların bulduğu yaralı Şahin tedavi altında

Mahkumların bulduğu yaralı Şahin tedavi altında
REKLAM ALANI
Nisan 9, 2014 10:11 am | Son Güncellenme: Nisan 9, 2014 10:15 am
1.336
A+
A-

Mahkumların bulduğu yaralı Şahin tedavi altında

ÖMER KUNDAKÇI

Dalaman Tarım Açık Cezaevinde mahkumlar tarafından arazide bulunan yaralı Şahin, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi sorumlularına teslim edildi.

İlk tedavisi yapılan Şahin’in tedavisinin ardından doğaya salınacağı öğrenildi. Yaban hayatının bilinçsiz bir şekilde tahrip edildiğini vurgulayan HAYDOS başkanı Dağdelen bölgede küçük de olsa rehabilite merkezi kurulmasını istedi.

Bölgede sık sık bu tür olaylarla karşı karşıya geldiklerini söyleyen Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) başkanı Türkan Dağdelen “Bu yaralı Şahin bize Dalaman Cezaevi’nden görevliler tarafından getirildi. Muhtemelen başka bir yerde yaralandı ve oraya düştü. Ne yazık ki bu ne ilk ne de son. Tavuk yedi diye vatandaşlar bunu bilinçsizce avlıyor. Ama bunları öldürmek çare değil. Vatandaşımız çok bilinçsiz. Çünkü vurduğumuz her yaban hayvanıyla birlikte doğadan ve insanlığımızdan birşeyler kaybediyoruz” dedi.

“Biz kedi köpek barınağıyız ama bize şahin, doğan, tilki geliyor” diyen Dağdelen “Bu hayvancıkları ne yazık ki biz kendi imkanlarımızla iyileştirip doğaya salıyoruz. Ben sayın Muğla valimizden, Orman ve su işleri müdürlüğünden artık bu yaban hayvanları için bir adım atılmasını istiyorum. Sayın valimiz ne olur siz ön ayak olun. STK olarak biz de destek verelim. Küçük de olsa bir rehabilite merkezi kurulsun” diye çağrıda bulundu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.