Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Ortaca’daLice olayları protesto edildi

Ortaca’daLice olayları protesto edildi
REKLAM ALANI
Haziran 10, 2014 4:16 pm | Son Güncellenme: Haziran 10, 2014 4:17 pm
1.397
A+
A-

Ortaca’da Lice olayları protesto edildi

Ortaca’da HDP ilçe örgütü, Cumhuriyet meydanında yaptığı basın açıklaması ile Lice’deki olayları protesto etti.

Basın açıklamasını okuyan HDP İlçe Başkanı Yusuf Uludağ, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kalekol inşaatına karşı bir süreden bari protesto eyleminde bulunan halka karşı askerlerin gerçekleştirdiği saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin ise yaralandığını söyledi.

Uludağ, yaşamını yitiren Ramazan Baran ve Baki Akdemir’e rahmet, ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diledi.

AKP iktidarının bu tutumu demokratik yasal çözüm isteyen ve bunun için mücadele eden ve zemin yaratan herkesin samimi yaklaşımlarının istismar edilmesi anlamına geldiğini kaydeden HDP İlçe Başkanı Yusuf Uludağ “Demokratik siyasal çözüm için sunulan politik önerileri zemini ve fırsatları elinin tersiyle iten Başbakan Erdoğan ve siyasi iktidar büyük bir tarihsel hatayı sürdürüyor. Alevi çalıştaylarından bildiğimiz oyalama taktiği Kürt halkına karşı da kullanılmak isteniyor. Türkiye demokrasi ve barış güçleri bu tutumlar karşısında her zamankinden daha kararlı bir politik ve demokratik mücadeleyi sürdürecektir. Oyalama politikalarına boyun eğmeyecek, devletin AKP eliyle uyguladığı bu çözümsüzlük politikasını boşa çıkaracaktır. Lice’de yaşamını yitirenleri sahipleniyor ve saldırıları protesto ediyoruz. Türkiye’deki demokrasi, emek ve barış güçlerini, halkları, dayanışmayı büyütmeye ve demokrasiyi kazanmak için birlikte mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Ali Rıza AKKIR

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.