Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Ortaca’dan pedal basacaklar, 8 Mart’ta İzmir’de olacaklar

Ortaca’dan pedal basacaklar, 8 Mart’ta İzmir’de olacaklar
REKLAM ALANI
Mart 4, 2017 8:16 am | Son Güncellenme: Mart 6, 2017 8:18 am
1.411
A+
A-

Ortaca’dan pedal basacaklar, 8 Mart’ta İzmir’de olacaklar

 

Bisiklet ve doğa tutkunu 4 kadın, “ATAM SENİNLE ÖZGÜRÜZ ” sloganıyla Ortaca’dan pedal basarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İzmir’de olmayı hedefliyor.

 

Etkinliğin hiç bir kurum ya da dernek adına yapılmadığını, tamamen bireysel, bisikletli kadınların kişisel organizasyonu olduğuna işaret eden Sevgi Kirak, “Dünya kadınlar gününde, emekçi kadınlara destek olmak ve bize özgürlüğümüzü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e minnetimizin göstergesi olarak Muğla’dan İzmir’e pedallıyoruz. Biz Türk kadınları “ATAM SENİNLE ÖZGÜRÜZ ” demek zorundayız. Savaşmadan, emek harcamadan elde edilen kadın haklarına sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bitiş noktası olarak 8 Mart günü saat 12.00’de Alsancak’taki Atatürk Müzesini belirledik. İzmirli dostlarla kucaklaşmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

4 kadın 4 günde bisiklet farkındalığı yaratmaya yönelik sunumlarla güzergahtaki belediyeleri ziyaret ederek gideceklerini söyleyen Sevgi Kirak, “Yasemin Duygulu, Zehra Erbil ve İrem Tıkıroğlu arkadaşlarımızla birlikte Kadının bireysel özgürlüğünün simgesi olarak anılan bisikletlerimizle yükümüzü sırtlanıp 4 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de Ortaca’dan yola çıkıyoruz. 5 Mart Pazar günü saat 11.00’de Muğla Atatürk meydanında ikinci startla devam ederek Yatağan, Çine, Aydın ve Selçuk belediyelerini ziyaret edeceğiz ve belediyenin kadın çalışanlarına bisiklet hakkında paylaşımlarda bulunacağız. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Sevgi Kirak, 4 Mart cumartesi günü saat 11.00’de Ortaca kültür parktan başlayacak olan yolculuğa tüm bisikletseverleri uğurlamaya beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.