Dolar 32,5801
Euro 34,7733
Altın 2.509,80
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Ortacalı iki sporcu milli takımda

Ortacalı iki sporcu milli takımda
REKLAM ALANI
Temmuz 9, 2014 2:39 pm
763
A+
A-

Ortacalı iki sporcu milli takımda

Atakan Çöl ve Abdullah Doğukan Dere, Eylül ayında Güney Amerika’da yapılacak olan Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası ve Ekim ayında Gürcistan’da yapılacak olan Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası seçmelerine katılacaklar.

 

Konya Rixos Otel’de 30 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 13-18 yaş aralığı Türkiye Yıldızlar Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında dereceye giren ortaca Belediyespor satranç kulübünün iki oyuncusu milli takıma girdi.

-Çöl ve Dere ilk 8’de

13 Yaş Genel’de yarışan Atakan Çöl; 9 karşılaşmadan 5 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet 6 puanla yedinci oldu. 14 Yaş Genel’de yarışan sporcumuz Abdullah Doğukan Dere ise,9 karşılaşmadan, 5 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak 6 puanla sekizinci olarak turnuvayı tamamladı.

-Hedef Avrupa ve Dünya şampiyonluğu

Çöl ve Dere, 20-24 Temmuz’da Balıkesir Burhaniye Balıkesir Üniversitesi Eğitim ve Uygulama Tesislerinde yapılacak olan Ulusal Milli Takım kampına katılacaklar. Genç sporcular, Eylül ayında Güney Amerika’da yapılacak olan Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası ve Ekim ayında Gürcistan’da yapılacak olan Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası seçmelerinin yapılacağı bu kampta milli formayı giymek için mücadele edecekler. Spora yatırımın ülke geleceğine yapıldığının altını çizen Ortaca Belediyespor Satranç kulüp antrenörü Hasan Güneş “bunu sporcularımızın başarılardan sonra daha iyi anlıyoruz. Sporcularımız Atakan Çöl ve Abdullah Doğukan Dere’yi milli takım başarılarından dolayı kutluyoruz. Bizlere herzaman destek olan kulüp yönetimine, kulüp başkanı Metin Yıldırım, belediye başkanımız Hasan Karaçelik ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.Türkiye Satranç Federasyonu’nun 13-18 yaş aralığı alt yapı Milli Takım sporcularının bu turnuvadan seçilecek olması yarışmaların çok çekişmeli geçmesine neden oldu. 12 kategori ve 9 tur üzerinden yapılan şampiyonaya 300 sporcu katıldı. Ortaca Belediyespor satranç takımında; Atakan Çöl, Ozan Tuna Yakar, Duru Tunçer, Abdullah Doğukan Dere, Gürhan Benzer, Naci Özbek ve Emre Güneş’ten oluşan sporcular yer aldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.