Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Pandemiyle mücadele toplantısı düzenlendi

Pandemiyle mücadele toplantısı düzenlendi
REKLAM ALANI
Aralık 9, 2020 11:42 am
4.265
A+
A-

Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve vatandaşları salgından korumak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Pandemiyle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi.
13 İlçe Kaymakamının Video Konferans Sistemi ile katıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Vali Yardımcısı Vekili Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan, İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer, Halk Sağlığı Başkanı Eriş Başaran Akça, Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Derya Tetiker katıldı.

Toplantıda ülkemizde ilk vakanın tespit edildiği günden itibaren bugüne kadarki Covid-19 pandemisi ile ilgili yapılan çalışmalar, alınan tedbirler gözden geçirilerek, ilçe bazlı değerlendirmeler yapılmış, tespit edilen vakalar ve temaslıların takibi, tedavisi, izolasyon süreçleri aylık olarak değerlendirilmiştir.

Kontrollü sosyal hayat döneminde özellikle pazar yerleri ve hal gibi toplu yaşamın yoğun olduğu yerlerde HES kodu sorgulaması, tezgahlar arası mesafenin denetimi, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen duyarlılığı ile farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği denetimlerin arttırılması, iller arası giriş noktaları olan Yatağan-Menteşe, Milas ve Fethiye ilçelerinde araç kontrol noktalarındaki denetimlerin sıkı tutulması, Filyasyon ekiplerinin reaksiyon süreleri, çağrı merkezince, ilimizde Covid -19 Pozitif ve temaslı vakaların günlük takibi, Pandemi sürecinde diğer kurum ve kuruluşlarla yapılacak işbirliğinin yanı sıra, araç gereç durumları değerlendirilmiştir.

Koronavirüsle mücadelede kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince İl genelinde alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara uymayan vatandaşlar hakkında, başta idari para cezası olmak üzere, idarî ve adlî yaptırımlar uygulandı. Bu kapsamda yapılan denetimler devam edecek olup, adli ve idari yaptırımlar harfiyen uygulanacaktır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.