Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

PROF. DR. NİYAZİ ÖZDEMİR KİMDİR

PROF. DR. NİYAZİ ÖZDEMİR KİMDİR
REKLAM ALANI
Mart 31, 2016 8:47 am
2.492
A+
A-

                          PROF. DR. NİYAZİ ÖZDEMİR KİMDİR

 

      PROF. DR. NİYAZİ ÖZDEMİR ÖZ GEÇMİŞİ

 

1937 yılında Kars ‘ta doğdu. İlk , Orta ve lise tahsili burada geçti . 1959 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl 15 sene Tarım Bakanlığına bağlı Devlet Üretme Çiftliklerinde çeşitli görevlerde bulundu. Bu esnada Ankara Üniversitesinde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. Altı yıl Su Ürünleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulundu. 1977 yılında Ankara Üniversitesinde Doçentlik ünvanını aldı. 1978 yılında Fırat Üniversitesine geçerek burada Fen Fakültesinde öğretim üyesi ve Biyoloji Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürdü. Henüz kuruluş aşamasında olan bu Üniversitede kuruluş çalışmalarına katıldı. 17 yıl buradaki görevi sürdü. 1987 yılında Profesör  ünvanını aldı. Bu bölgede bulunan Keban ve Karakaya Barajlarında su ve su ürünleri konularında onlarca bilimsel çalışma yaparak yayımlandı. Fen Fakültesinde Zooloji Müzesini kurarak , öğrencilere uygulamalı imkanlar sağladı. Fırat ve Dicle nehir sistemlerinde ekibi ile birlikte pek çok ekolojik konuları inceledi. Buraya bir  çok bilim adamı kazandırdı. Onların Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını yürüttü.

1994 yılında Muğla Üniversitesine atandı. Ortaca İlçesinde bulunan Meslek Yüksek Okulunun kurucu Müdürü oldu. Yaklaşık 10 yıl burada görev yaptı. 20 yıldan beri bu yörenin envanterlerini çıkarmaya çalışmaktadır. Bu yöre deniz ve tatlı suların bolca bulunduğu bir yerdir. Doğal kaynakların iyi kullanımı için eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Ortaca Belediyesinde 5 yıl süreli Meclis Üyeliği yaptı. İki yıl Almanya ‘da Tarım Bakanlığında çeşitli organizasyonları inceledi. Amerika’da Alabama Eyaletinde bulunan Auburn Üniversitesinden burs kazanarak 3 ay burada proje çalışmalarına katıldı. Ayrıca İran , Portekiz , İsrail , Fransa , Yugoslavya ‘da bilimsel kongrelere katıldı. Almanya ‘da Frankfurt  şehrinde   Senkenberg Enstitüsünde bir ay süreli , Almanlar’la Ren nehrinde yapılan balıkçılık  çalışmalarını , nehri kirleten kaynakları  ve balıkçı kooperatiflerinin yapısını inceledi.

Prof.  Özdemir ‘in yurt dışında ve yurt içinde yayımlanmış yüzden çok bilimsel makalesi bulunmaktadır. Ayrıca 4 kitabı vardır. Muğla’nın Dalaman İlçesinde oturmaktadır.Yerel günlük çıkan Dalaman Gazetesinde köşe yazarıdır. Kendisini insanların eğitimine vermiş , uzun yılların tecrübelerini onlara aktarmaya gayret etmektedir..

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.