Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Şampiyon; Balaban

Şampiyon; Balaban
REKLAM ALANI
Ekim 25, 2016 7:03 am
1.478
A+
A-

Şampiyon; Balaban

omr_0118

Ortaca’da Hasat Festivali kapsamında düzenlenen 2. Ortaca-Dalyan Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen şampiyonada finalde kaybeden İsmail Balaban kazandı.

 

Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Stadı’nda Türk bayrağı altında düzenlenen güreşlere, 13 kategoride 275 güreşçi katıldı. Güreşler öncesinde jandarma ekipleri, stad içerisinde ve çevresinde “Ceza” isimli bomba arama köpeği ile arama yaptı.

Başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Orhan Okulu karşılaştı. Rakibini yenen İsmail Balaban, başpehlivanlığı elde etti. Güreş ağalığı ise 60 bin lira ile Hayrettin Tuncer’de kaldı.

-Türkiye Güreş Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi İnanç Güçlü, ata sporu güreşi daha ileri seviyeye taşımak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

İkincisini düzenledikleri Dalyan Yağlı Güreşleri’nin sezon finali olduğunu belirten Güçlü, “Yoğun bir seyirci katılımı var. 35 başpehlivanın içerisinde Türkiye klasmanındaki Kırkpınar’ın hemen hemen ilk 32’si burada. Onun dışında tüm boylarda 275 sporcuyla organizasyonumuzu yaptık. Sporcular, Erzurum’dan, Kars’tan, Antalya’dan, Samsun’dan, Ordu’dan, Balıkesir’den, Türkiye’nin her köşesinden buraya geldiler. Dalyan’ı, Ortaca’yı, tamamen Muğla’yı yağlı güreşte adı anılan, Türkiye’de parmakla gösterilen bir organizasyon olması için hep beraber gayret ediyoruz” dedi.

-Başpehlivanlığı kazanan İsmail Balaban ise birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ortaca Dalyan Yağlı Güreşleri’ne geçen yıl da katıldığını belirten Balaban, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl final yapmıştım ve ikinci olmuştum. Bu yıl tekrar geldik ve rakiplerimi yenerek finale kaldım ve finalde birinci oldum. Bunun için çok mutluyum. Çok güzel centilmenlik içerisinde müsabakalar oldu. Seyircilerimize elimizden geldiğince güzel müsabakalar izletmeye çalıştık” diye konuştu.

-Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de ikincisini düzenledikleri güreşe olan yoğun ilginin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Karaçelik, güreşleri geleneksel hale getirmeyi arzuladıklarını vurgulayarak, “Ata sporumuzu yaşatmak amacı ile geçen yıl birincisini yapmıştık. Bu yıl daha da fazla ilgi oldu ki, bunun geleneksel hale getirilmesi bizim açımızdan bir zorunluluk, bir görev haline dönüştü. Belediyelerin ata sporunu yaygınlaştırmak ve yaşatmak gibi sosyal boyutta bir görevi var.Hem Dalyan ve Ortaca’nın tanıtımına katkısı oldu. Hem de güreş sever vatandaşlarımız iyi vakit geçirdiler diye düşünüyorum” diye konuştu.

Dereceye giren sporcuların madalyaları, törenle verildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.