Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Şampiyon çiftçilerden kaymakama ziyaret

Şampiyon çiftçilerden kaymakama ziyaret
REKLAM ALANI
Kasım 30, 2013 11:56 am | Son Güncellenme: Kasım 30, 2013 11:57 am
1.377
A+
A-

OKN0002 - Şampiyon çiftçilerden kaymakama ziyaret

Şampiyon çiftçilerden kaymakama ziyaret

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de Örtüaltı Sebze, Meyve  ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Ürün Yönetiminin yaygınlaştırılması amacıyla “Entegre Mücadele Aileler Yarışması” adlı bilgi yarışmasında Muğla’yı temsilen katılan Ortaca’nın Eskiköy köyünden çiftçi aile Emine-Duran Bayar çifti Ortaca kaymakamı Hüseyin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz bu tür yarışmaların bilinçli üreticilerin artmasında önemli olduğunu vurguladı. Yılmaz; “Topraklarımızı kullanılamaz hale getirirsek, faturası milletimize çok ağır olur.  Türkiye’de genelde bilinçli, kaliteli ve nitelikli tarım yapılmıyor. Pazardan aldığımız üründen endişe duyuyoruz. Bunun için böyle bir yarışmanın yapılmış olması çok önemli. Bu yarışmanın birincisinin ilçemizden çıkmış olması ise beni çok mutlu etti. Sizin başarınız umarım diğer üreticilerede örnek olur” dedi.

İlçe Gıda Tarım ve HayvancılıkMüdürü Okan Bilgiç de “düzenlediğimiz yarışmadaki amaç doğayı bozmadan yenilenebilir kaynaklarla bilinçli üretimi sağlamak. Ürünlerdeki zararlı böcekleri ya da hastalıkları doğal yollarla giderme hedefleniyor. Böylece sağlıklü ürünler üretilmiş oluyor” diye konuştu.

Çiftçi Duran Bayar ise “2,5 dönüm seramız var. Daha önce de projeye sıcak bakıyorduk. Aldığımız eğitimlerle yarışmada birinci olmayı başardık. Projeyle birlikte daha önce seramızdan aldığımız verimde herhangi bir düşüş yaşanmadı. Projeyle birlikte ilaç maliyetinden de kurtulduk”.

Emine-Duran Bayar çifti geçtiğimiz günlerde Antalya’da yapılan ve Çanakkale, Denizli, İzmir, Antalya, Mersin ve Manisa’dan katılan yarışmacılar arasından 250 puanla birinci çıkarak Türkiye şampiyonu olmuşlardı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.