Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Servis Şöförleri Bilgilendirildi

Servis Şöförleri Bilgilendirildi
REKLAM ALANI
Eylül 11, 2014 2:41 pm
1.408
A+
A-

Servis Şöförleri Bilgilendirildi

 

 

Dalaman Trafik ekipleri tarafından servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası  konferans salonunda yapılan toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş, Dalaman İlçe Milli Eğitim görevlileri, Şoförler Odası başkanı Niyazi Yılmaz,  Servis Minübüsleri kooperatif Başkanı Ekrem Taşdemir, Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar, Dalaman Belediyesi Zabıta Memurları, Dalaman İlçe Trafik Amiri ve ekipleri, Dalaman Jandarma Trafik ekipleri ve Servis Minibüs şoförleri katıldı.

-Rehber personel uygulamasına geçildi

Dalaman Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş “Okul servis araçlarında rehber servis bulundurulacak, kontrollerini  daha sık yapacağız, okul servis şoförlerinin olması gerekenden fazla öğrenci taşımaması gerek, biz bunlarla ilgili bütün kontrolleri sağlıyoruz ve kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız, gerekirse cezasını da keseceğiz” dedi.

Rehber personeli için Okul servis şoförlerinin maddi sıkıntılarına da cevap veren Çeribaş, kanunda ön görülen kuralların hepsine kesinlikle uymaları konusunda sürücüleri uyardı. Çeribaş, “Rehber, servise öğrenciyi kontrollü bir şekilde indirip bindirecek, rehber personeli olma şartı da var, bunları bilmeniz gerekmektedir. Bizim amacımız yalnızca maddiyat değil; can taşıyoruz, güvenli taşımacılık yapmanız için bu personeli de  bulunduracaksınız. Çocukların okul çıkışı servis araçlarına hızla gelişini engellemek adına; binerken yavaş olmalarını da söylemeniz  gerekmektedir, bu çocukları evine gidene kadar kendi çocuğunuz gibi bileceksiniz,bu konularda Okul Aile birliğine, Milli Eğitim’e ve bize de iş düşüyor. İlçemizdeki taşımacılık hizmetindeki eksiklerinizi bir an önce gidermeniz gerekmektedir.Biz ceza yazarız  ama bu da önlem değil; önemli olan zihniyeti değiştirmektir” diye konuştu.

UKOME Kesin Kararlı

Dalaman İlçe Trafik Polisi Hayrullah Kılınç  servis şöförlerine UKM’nin almış olduğu kararları anlattı. Kılınç : ” Çocukların emanet edildiği servis araçları üzerinde tam bir otokontrol sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Kılınç , şöyle konuştu: “Kentimizde güvenli bir servis taşımacılığında, her kişi, kurum ve kuruluşa görevler düşmektedir. Bu bilinçle hareket edersek hepimiz kazanmış olacağız. Sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında servis araç sürücülerini bilgilendirerek, trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak ve böylece yol kullanıcılarımız olan yaya yolcu ve sürücülerinin trafik kazalarına karışmasını önlemektir.” dedi

 

Kılınç “ İlgili yönetmelikte belirtildiği şekilde “Okul Taşıtı yazısının ve ‘Dur’ kırmızı ışık veren lambanın araç üzerinde ve çalışır durumda olması, okul öncesi velköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulması ve şoför ve rehber personelin yönetmelikte belirtilen şartları taşıması, şoförün başta hız, kavşaklarda geçiş önceliği, indirme ve bindirme kurallarına uymalarının sağlanması, şoförlerin araçta sigara içilmesine müsaade etmesi, araçta yüksek sesle müzik dinlenmemesi, servis aracının camlarının sabit olmaması ile yönetmeliğe aykırı renkli cam ve renkli film tabakası yapıştırılması ve gereksiz, yazı ve semboller, modifiye edilmiş araç ve abartılı eksoz bulundurulması, kapıların şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik olmasının sağlanması, aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılır durumda bulunması, araçta izin verilen sayı üzerinde fazla yolcu bulundurulması gibi temel konular titizlikle denetlenerek gerekli işlemler yapılacaktır.” dedi.Kılınç; ” (UKOME) nin almış olduğu kesin kararlar var bunları mutlak uymanız gereken kurallar, Servis taşımacılığını ihaleye giren kişiler yapacak, başka biri servis taşımacılığı yapamayacak, (S) Plakalı araçlar ile taşımacılık yapılacak, araçlarda uygunluk belgesi mutlaka bulundurulacak, Rehber öğretmeni 18 yaşını doldurmuş olacak ve en az  lise mezunu olmalı, Servis taşımacılığı yapacak şöförlerin, son 5 yıl içinde ölümlü kaza ve alkolden ehliyetine el konulmuşsa, güzargah belgesi verilmeyecek” dedi.

Kazasız belasız taşımacılık olsun

Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar yaptığı konuşmasında; “Okulların açılmasına sayılı günler kaldı, geçtiğimiz yıllardaki servis taşımacılığındaki hadiselerden dolayı hala yüreğimiz buruk. Servis şöförü arkadaşlarımıza kazasız belasız taşımacılık dönemi geçirmesini diliyorum”dedi.Emniyetin bilgilendirme toplantısının ardından devam eden toplantıda, Servis Minübüsleri kooperatif Başkanı Ekrem Taşdemir tarafından şöförleriyle bilgilendirme ve karşılıklı konuşma toplantısı yapıldı.

Haber : Güngör Çoban

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.