Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Sulama birlikleri tek çatı altında

Sulama birlikleri tek çatı altında
REKLAM ALANI
Haziran 29, 2015 9:03 am
1.647
A+
A-

Sulama birlikleri tek çatı altında

 

Ortaca ve Dalaman’da ayrı ayrı faaliyet gösteren sulama birlikleri tek çatı altında birleşti.

 

Ortaca-Dalaman Sulama Birliği Başkanı Adnan Dolu, Sulama Birliğinin kuruluşu ile ilgili bilgiverdi. Dolu, çalışmaların, Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak Devlet Su İşleri Aydın 21. Bölge Müdürlüğü denetimi altında yürütüldüğünü söyledi.

Adnan Dolu, birliğin bünyesinde, Ortaca ve Dalaman olmak üzere 25 bölgeden 50 kişilik meclis üyesi bulunduğunu, Başkan, Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin yanı sıra 6’sı kadrolu, 20’si mevsimlik 26 kişinin çalıştığını ifade etti. Dolu, birliğe ait 6 tonluk iş makinasının da kanalların temizliğinde kullanıldığını ve çiftçilerin hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi.

Adnan Dolu, Türkiye’nin 6. büyük, Ege Bölgesinin de en büyük barajı olma özelliğini taşıyan Dalaman Akköprü barajının taşkın önleme, yöredeki tarım alanlarını sulama ve enerji üretme gibi üç önemli görevi olduğunu ve barajın tamamlanmasıyla iki ana hedefin gerçekleşmiş olduğunun altını çizdi.

Dolu, “barajın üçüncü görevi ise, “Dalaman Ovası Sulama Projesi”dir. Birliğin kuruluş amacı da Dalaman Akköprü barajı projesinin içerisindedir” dedi.

Ortaca-Dalaman Sulama Birliği Başkanı Adnan Dolu, “Akköprü Barajının tamamlanmasıyla Dalaman ve Ortaca ilçelerine ait 142 bin dekarlık tarım arazisinde sulama sıkıntısı yaşanmaz oldu. Şimdi de 2016 yılında ihalesi yapılacak olan “Kapalı Basınçlı Sistem Sulama” projesiyle TİGEM’e bağlı Dalaman Tarım İşletmeleri, Tarım Açık Cezaevi, Dalaman ve Ortaca ilçelerindeki tarım arazileri açık cazibeli sulamadan kurtulmuş olacaklar. Edindiğimiz bilgilere göre ihale aşamasından sonra proje 1 yıl içerisinde faaliyete geçecek. Bakanlığın takibinde, birliğimiz ve DSİ’nin çalışmalarıyla süren projeyle çiftçilerimiz rahatlayacak, daha bilinçli ve sağlıklı sulama yapabilecekler” diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesinin ardından şehir içerisinde bulunan sulama arıkları kontrol altına alınmış olacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.