Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Tarım sigortası yarasını sardı

Tarım sigortası yarasını sardı
REKLAM ALANI
Ocak 23, 2013 9:48 am | Son Güncellenme: Ocak 23, 2013 9:56 am
1.472
A+
A-

Tarım sigortası yarasını sardı

Ortaca’nın Dalyan beldesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen dolu yağışı ve fırtınadan serası hasar gören üretici zararının bir kısmını sigortadan karşıladı.

Ortaca Tarım Kredi Kooperatifi Müdür yardımcısı Serdar Sertkaya yaptığı açıklamada kooperatiflerin ortaklara sadece ayni ve nakdi krediler değil sigorta hizmetlerinin de verildiğini ifade etti.

Sertkaya “1382 sayılı Ortaca Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Sami Gümüş 31 Ekim 2012 tarihinde Tarim Kredi Kooperatifimizde 90 lira karşılığında yaptırmış olduğu TARSİM Sera Sigortası sayesinde 19 Aralık 2012 tarihinde ilçemizde gerçekleşen fırtına ve dolu hasarından dolayı serası zarar görmüştür. Kooperatife yaptığı müracaatla hasar tespit çalışmaları başladı ve kooperatif ortağı Sami Gümüş’e hasar ödemesi yapılacağı tespit edildi. Vatandaşlarımızı tarım sigortası konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ayrıca TARSİM devlet destekli sigorta ve yöremiz çiftçilerinin bu imkandan faydalanması gerekiyor” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifinin her alanda kendilerine hizmet ettiğini ve bundan dolayı çalışnlara teşekkür eden Sami Gümüş “seramın bir bloğu fırtınadan zarar gördü, bu zararı tarım sigortası sayesinde giderdim. Üreticilerimizin kısa sürede sigorta yaptırmasını öneririm” diye konuştu.

ÖMER KUNDAKÇI

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.