Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C

TURİZMDE ALTERNATİF PAZAR HİNDİSTAN

TURİZMDE ALTERNATİF PAZAR HİNDİSTAN
REKLAM ALANI
Nisan 15, 2017 11:04 am
1.497
A+
A-

TURİZMDE ALTERNATİF PAZAR HİNDİSTAN

 

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MUTSO) davetlisi olarak Hindistan’ınönemlidüğün ve film organizasyon firması Island Groupbaşkanı Aman Bhatia ve ekibiKöyceğiz’e geldi.

a 1 - TURİZMDE ALTERNATİF PAZAR HİNDİSTAN

Köyceğiz ilçesiDöğüşbelen Mahallesinde, Muğla Valisi Amir Çiçek ve yerel idarecilerin de katıldığı etkinlikle sinema sanatçısı Yılmaz Erdoğan’ın film platosunda, Muğla’nın tanıtım ve film organizasyon konularının görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, “Muğlaile Hindistan pazarınıaçmayı düşünüyoruz.Amacımız, Muğla’daki turizm destinasyon zenginliklerini, çeşitliliğini, deniz, kum ve güneşin dışına da yayarak ve 6 ayın dışına taşarak bütün yılın aylarında burada turizm etkinliklerini sağlamak. Hedefimiz 2023’te 10 milyon turist sayısının üzerine çıkmak. Böylelikle kişi başına düşen geliri de Muğla’da 22 bin dolar hatta daha fazla yapmaktır. Turizmdeki gelir payımızı arttırmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yöndedir vebaşlangıcını yaptığımız bütün çalışmalar iyi sonuçlar vermeye başladı” dedi.

-Island Group başkanı Aman BhatiaMuğla’ya büyük bir tutkuyla geldiklerini söyledi. Daha önce Muğla’dan haberdar olmadıklarını ifade eden Bhatia, “Ama gördüğümüz kadarıyla Muğla Hindistan’daki seyahat eden birçok kişi için, hem aile için, hem toplantı grupları hem de düğün ve kutlamalar için çok ideal bir yer oluşturuyor. Bu anlamda Island Grup olarak burada olmaktan mutluyuz. Muğla Hintli seyahatler için çok ideal. Burada su sporları var, gezilecek görülecek çok yer var. Bunun dışında da yerel idarecilerin destek vermesi bizleri oldukça memnun etti. Bu anlamda Muğla Hindistan için alternatif bir mekan oluşturacak. Ayrıca burada oluşturulan film platosu çok mükemmel. Eminim biz bunları Bollywood’daki yapımcıların önlerine götürdüğümüzde burayı görünce çok etkilenecekler”

-Sinema sanatçısı Yılmaz Erdoğan “Turizmin en iyi enstrümanlarından bir tanesi sinema.  İnsanların sevdiği bir dizi çekiliyorsa yıllarca insanlar o bölgeyi ziyarete geliyorlar. Çünkü orası düşle gerçeğin buluştuğu bir an oluyor. İnsanlar bundan etkileniyorlar”

-DOKTOB Başkanı Yücel Okutur “Turizmdeki son iki yıldaki sıkıntılar nedeniyle ciddi bir sarsıntı geçirilmektedir. Bu sıkıntılarımızı telafi etmek için yeni Pazar arayışlarına girdik ve şunu gördük ki maalesef çok büyük pazarlarımızı ihmal etmişiz ve onları bu güne kadar görememişiz. Bunlardan bir tanesi, en büyüğü 18 milyon pasaportlu ve son derece iyi imkanları olan bir kitle olan Hindistan nüfusu, diğeri de Ukrayna’daki nüfustur. Ve bu her iki ülkeye de yaptığımız fuar ziyaretleri neticesinde çok ciddi bağlantılar yapılmış ve bu yaptığımız bağlantılardan sonra buraya bölgelerinin en iyi acenta, kurum ve kuruluşlarını bölgemize davet ettik ve geldiler”

Turizm İşletmecisi Fulya Okutur “Hintliler seyrettikleri filmdekimekanları en çok ziyaret eden ülkeler arasında geliyor. Dolayısıyla Muğla’yı tanıtmak adına Muğla’da bir filmin çekilmesi bu aşamada buranın tanınması ve ziyaretçi açısından çok önemli. Bu açıdan Hindistan pazarıı bizim için çok önemli. Muğla’ya ve turizme olan katkısını düşünerek bunları planlıyoruz. Yaptığımız çalışmaların geri dönüşlerini hemen 2017’de olmasa bile, 2018 ve sonraki yıllarda kesinlikle alacağımıza inanıyoruz”

Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Hindistan’da 9-11 Şubat’ta Mumbai’de IITT Fuarı ve 15-17 Şubat’ta Yeni Delhi’de gerçekleştirilen SATTE Fuarı’nakatılarak, Muğla’yı Hindistan için yeni destinasyon olarak tanıtmışlardı. Muğla heyeti, Hindistanlı organizasyon ve film firmalarını Muğla’ya davet etmişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.