Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Ukraynalı anne ve kızının vefası takdir topladı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Muğla’nın Fethiye ilçesinde gönüllü olarak yardım toplama çalışmalarına destek veren Ukraynalı anne ve kızı görenlerin takdirini topluyor. Tarihin en büyük deprem felaketlerinden birisi olan deprem bölgesinde …

Ukraynalı anne ve kızının vefası takdir topladı
REKLAM ALANI
Şubat 9, 2023 1:12 pm
388
A+
A-

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Muğla’nın Fethiye ilçesinde gönüllü olarak yardım toplama çalışmalarına destek veren Ukraynalı anne ve kızı görenlerin takdirini topluyor.

Tarihin en büyük deprem felaketlerinden birisi olan deprem bölgesinde enkaz kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Türkiye’nin dört bir yanında ve Fethiye’den bölgeye yardım seferberliği de sürüyor. Fethiye’de Kaymakamlık yardım toplama koordinasyon merkezi olan İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Spor Salonu’nda Kızılay’dan Sivil toplum Kuruluşlarına ve gönüllülere kadar çok sayıda vatandaşın arasında Ukraynalı anne ile kızının büyük çabası da dikkat çekiyor. 2 buçuk yıldır Türkiye’de yaşayan babası ve yakınlarının Ukrayna’da savaş ortamında olduğunu belirten anne ile kızı “Türkiye’deyiz. Büyük deprem felaketi oldu. Biz de kayıtsız kalamazdık. Yardım etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketi Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olurken tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de Kaymakamlık’tan Belediye’ye, Odalardan Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar hemen herkes adeta yardım yapabilmek için seferberlik içerisine girdi. Fethiye’den deprem bölgesine acil ihtiyaç maddeleri gönüllüler, belediye ve odalar tarafından bir bir temin edilip, tırlar ile deprem bölgesine gönderilirken, Kaymakamlık Yardım Toplama Koordinasyon Merkezi olan Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Spor Salonu’nda da yardımları paketleme yarışı gerçekleştiriliyor. Başta Kızılay olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrencileri ve duyarlı vatandaşlar gelen yardımları paketlemek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu gönüllüler arasında ilk günden bu yana Ukraynalı Alesia Byvalkevich ve kızı Ellina Byvalkevich (20) da bulunuyor. Hem yardım malzemesi getiren hem de bu yardım malzemelerini sabahtan akşama kadar paketleme işi için görev yapan anne ve kızı Ukrayna Rusya savaşını düşünürken, hem de Türkiye’nin yaşadığı felakete yardımcı olabilmek için zamanla yarışıyor. Ukraynalı Ellina Byvalkevich Türkçesi ile Türkiye’de büyük bir deprem oldu. Orada insanlar yardım bekliyor. Biz de burada kayıtsız kalmazdık. Gelen yardımları Türk arkadaşlarla paketleyip bir an önce soğuk ve enkaz altındaki bölgeye göndermeye çalışıyoruz. “ifadelerini kullandı.

Ellina Byvalkevich babasının Ukrayna, Rusya savaşında savaş ortamında bulunduğunu belirterek, hem oradan gelecek haberi hem de deprem bölgesindeki yardım bekleyenlerin haberlerini cep telefonlarımızdan haberlerden öğrenmeye çalışıyoruz. Türkiye bize savaşta kucak açtı. Bizlerde insanız. Annemle birlikte her gün burada yardımcı olmaya çalışacağız“diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.