Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Uluslararası Zurna Festivali 23-24-25 Eylül’de

Uluslararası Zurna Festivali 23-24-25 Eylül’de
REKLAM ALANI
Eylül 19, 2014 2:57 pm
1.611
A+
A-

            Uluslararası Zurna Festivali 23-24-25 Eylül’de

Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl birincisini düzenlediği ve halkın beğenisini kazanan Zurna Festivali’nin ikincisini düzenliyor.
23-24-25 Eylül 2014 tarihleri arasında Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak olan Uluslararası Zurna Festivali’ne yerli ve yabancı olmak üzere 16 solist zurnacı katılıyor.
İkincisi düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl’ın yaptığı festivalde Muğla, Aydın, Manisa, Erzurum, Kırklareli, Lüleburgaz, Trabzon, Gaziantep’ten 13,   Azerbaycan, Bulgaristan ve Yunanistan’dan ise 3 sanatçı yer alacak. Festivalin onu konuğu ise bağlama üstadı Arif Sağ olacak.   Ayrıca festivalin açılış gününde saat 17.00 de bütün konukların katılımı ile gerçekleşecek olan Ege Bölgesi Zurnacılarına ait  “SON DEM” isimli fotoğraf sergisi yapılacak. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün düzenlenen festival ile ilgili olarak şunları söyledi: “Geçen sene bu festivalle dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Bu yıl festivalimizi daha da genişleterek uluslararası boyuta taşıdık. Halk kültürümüzün en önemli değerlerinden birisi olan zurna kültürünün yaşatılması ve gençlerimize bu enstrümanı sevdirmek için önemli bir etkinlik olacak. Ayrıca bu işe gönül vermiş ustalarımıza da hak ettikleri saygıyı göstermek için de bir fırsat olacak. Emeği geçen ve katılacak olanlara teşekkür ediyorum.”
23-24-25 Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan Uluslararası Zurna Festivali’nde sahne alacak isimler şöyle:
1-    Halil Çokyürekli
2-     Ertan Tekin
3-     Basri Eğriboyun
4-     Tibet Var
5-     Naci Peri
6-    Ömer Parlak
7-     Battal Sazcı
8-     Saffet Akay
9-     Veysel Girgin
10-     Veli Akay
11-     Mesut Külahlı
12-     Hasan Çakan
13-     Metin Öge
14-     Chrıstos  Karakostas – Yunanistan
15-     Krasımır Damyanov Dımıtrov – Bulgaristan
16-     Shırzad  Fatalıyev – Azerbaycan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.