Dolar 32,3627
Euro 34,9616
Altın 2.325,32
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Uykusuz Tilki tedavi altında

Uykusuz Tilki tedavi altında
REKLAM ALANI
Kasım 8, 2013 8:52 am | Son Güncellenme: Kasım 8, 2013 8:57 am
1.728
A+
A-

 DSC 0513 - Uykusuz Tilki tedavi altındaDSC 0502 - Uykusuz Tilki tedavi altındaUykusuz Tilki tedavi altında

DSC 0492 - Uykusuz Tilki tedavi altında

Ortaca’da vatandaşlar tarafından ilçeye bağlı Sarıgerme köyünde ormanlık alanda bitkin halde bulunan Tilki, tedavi için Dalaman’daki özel bir veteriner kliniğine götürüldü.

Veteriner Aydın Avcı , bitkin haldeki Tilki’nin teşhis ve tedavisine başladıklarını, Tilki’nin sürekli uyuma isteği nedeniyle halsiz  olabileceğini söyledi.

 

Tilki’nin doğaya döndürülmesi konusunda çalıştıklarını ifade eden Avcı, “Tilki’nin rontgen filmleri çekildi, yürmesine engel herhangi bir yara izi yok. Yiyecek bulamamaktan ve sürekli uyuma isteğinden etkilenmiş olabilme ihtimali yüksek.  İlaçlamasını yaptık ve antibiyotik vereceğiz. Eğer beslenmeyi kabul ederse tekrar doğaya kazandıracağız. Bir süre gözetim altında tutmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen ise vatandaşlar tarafından kendisine getirilen Tilki’nin yürüyemediğini ve bitkin bir halde olduğunu belirterek sağlığına kavuşturmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Dağdelen “bitkin halde bulunan Tilki bir hayvan sever tarafından belediye görevlilerine verilmiş, onlarda bana haber verdiler tedavisini yaptıracağız. Duyarlı hayvanseverlere teşekkür ediyorum, umarım sağlığına kavuşur” dedi.

Bölgede yaban hayvanlarının çeşitli nedenlerden dolayı zarar gördüklerine işaret eden Dağdelen “son yıllarda Baykuş, Kartal, Şahin, Atmaca, Tilki gibi bir çok yaban hayvanı gerek insanlar tarafından gerekse doğal şartlardan zarar görmektedir. Maalesef bunların tedavilerini yaptırmakta büyük zorluklar çekiyoruz. Başta valimiz olmak üzere ilgili kurumlardan bölgede Yaban hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılabileceği bir merkezin açılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ömer kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.