Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Yavru köpeğin kafasına vurarak öldürüldüğü iddiası

Yavru köpeğin kafasına  vurarak öldürüldüğü iddiası
REKLAM ALANI
Mayıs 20, 2014 5:42 pm
1.607
A+
A-

Yavru köpeğin kafasına

vurarak öldürüldüğü iddiası

Köyceğiz’de bir kişinin tavuklarını kovaladığını ileri sürdüğü yavru sokak köpeğini sopayla vurarak öldürdüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Gelişim Mahallesi’ndeki evinin bahçesine giren bir sokak köpeğinin tavuklarını kovaladığını fark eden R.Ö, sopayla köpeği kovalamaya başladı. Yaklaşık 10 dakika kovaladığı yavru köpeği bir çöp konteynerinin yanında sıkıştıran R.Ö’nün çevredeki vatandaşların önünde köpeğe sopayla vurarak öldürdüğü ileri sürüldü. Sopa darbeleri alan köpek olay yerinde telef oldu.

Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, R.Ö hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında tutanak tuttu.

Hayvanseverler tarafından köpeğin ölüsünün otopsi yapılmak üzere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildiği öğrenildi.

– Hayvanseverler tepki gösterdi

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Türkan Dağdelen gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayı kınadıklarını söyledi.

Yüzlerce köpeğin hergün zehirlenerek ve dövülerek öldürüldüğünü savunan Dağdelen, “Hiç bu kadar vicdansız görmedim. Sırf tavuklarını kovaladığı için bir köpek nasıl olur da öldürülür? Herkesin tepkisini ortaya koyması gerekiyor. Hayvan hakkını gözetmeyen, insan hakkını hiç gözetmez. Yapılacak yasal düzenlemelerle bu katillerin cezaevine atılması gerekiyor. İnsanın elini vicdanına koyması gerekiyor. Hayvan katletmekle insan öldürmenin arasında hiçbir fark yok. İkisi de can taşıyor. Tepkimizi ortaya koymalıyız” dedi.

Dağdelen, R.Ö.’nün daha önce kendi köpeğini de kürekle döverek öldürdüğünü iddia etti.

Ali Rıza Akkır – dalaman gazetesi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.