Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 21°C

200 Milyon avroluk yatırım durma noktasında

200 Milyon avroluk yatırım durma noktasında
REKLAM ALANI
Ağustos 16, 2016 1:27 pm
1.980
A+
A-

200 Milyon avroluk yatırım

durma noktasında

 

Muğla Dalaman Havalimanı işletici firması YDA’nın avukatı Turan Aras, havalimanında yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanacak olan 200 milyon avro değerindeki yeni iç hatlar terminali inşaatının, sözleşmesi sona eren ve artık işgalci durumunda bulunan eski kiracılar tarafından geciktirildiğini bildirdi.

 

Aras, havalimanında yaptığı açıklamada, kiracıların haksız olarak işgal ettikleri alandan çıkarılmaları için mahkemeye gittiklerini ve mahkeme sonucunda Yargıtay’ın kendilerini haklı gördüğünü belirtti.

YDA’nın kiracısı olduklarını iddia ederek, mağdur edildiklerini ileri süren kişilerle bir bağlantılarının bulunmadığını vurgulayan Aras, “Şahısların Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile yaptıkları sözleşmeleri bitmiş. Zaten bizim muhatabımız değiller.” dedi.

3 kiracının yarattığı kargaşa sonucu devam eden inşaatların geciktiğini kaydeden Aras, “Bu arkadaşlar iç hatlar terminalini devir aldığımız günden itibaren, kira sözleşmeleri kendiliğinden sona erdiği halde orayı işgal etmişlerdir. Biz bu işgal karşısında haksız işgalci olan bu kiracıları kollarından tutup atmadık. Yargı hakkımızı kullandık. Bunların haksız işgal ettikleri bu yerden çıkarılmaları için mahkemeye gittik. Mahkeme sonucunda Yargıtay kararı bizi haklı gördü. Şu anda yargı yolunun bitmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Mağdur olanın iddia edildiği gibi kiracılar değil, YDA ve bölge ekonomisi olduğunu savunan Aras, çok ciddi bir yatırım ile yeni bir iç hatlar terminali yapılacağını anlattı.

Aras, “Bu yeni iş imkanı, yeni iş olanakları, yeni turizm girdisi sağlayabilecek, uçak kapasitesini arttırabilecek bir havalimanı, bu arkadaşlar burayı haksız işgal ettikleri için binayı yıkarak, inşaatı hızlandıramıyoruz. Hızlandıramayınca da müvekkil şirket sıkıntı yaşıyor. Bu durum aynı zamanda bölgeye de bölge ekonomisine de bölgede istihdam sağlanacak insanlara da zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.

Aras, havalimanındaki yatırımın 200 milyon avroluk bir yatırım olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

“Türkiye ekonomisinin ve turizm gelirlerinin can alıcı noktasında bulunan Dalaman’da bölgenin ve Muğla’nın en büyük yatırımıdır. Şunu da belirtmek istiyorum ki YDA özveride bulunup, havalimanını para almadan büyütmüştür. Avrupa’da çok ciddi ölçülerde büyüklüğü olabilecek bir terminal yaratmak istediğimiz bu noktada, bu arkadaşlar 1,5 yıldır, YDA’ya zarar veriyorlar. Bir kuruş para ödemeden burada oturdular. Mal sattılar, para kazandılar, ama bize bir kuruş para ödemediler.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.