Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dağlar Dağlaroğlu “Ders oldu”

Dağlar Dağlaroğlu   “Ders oldu”
REKLAM ALANI
Ekim 1, 2013 1:27 pm | Son Güncellenme: Ekim 1, 2013 2:34 pm
1.989
A+
A-

IMG 01911 - Dağlar Dağlaroğlu “Ders oldu”Dağlar Dağlaroğlu

 “Ders oldu” 

Haber : Güngör Çoban / Ömer Kundakçı

Dalaman’ da,  geçtiğimiz hafta bindiği servis minibüsünden indiği sırada aracın altında kalarak yaşamını yitiren Dalaman Çiftlik İlkokulu Anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki Dağlar Dağlaroğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından ilgili kurumlar tarafından geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş  koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin, Şoförler Odası başkanı Abdülkerim Uslu, Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar, Dalaman Belediyesi Zabıta Memurları ve Servis Minibüs şoförleri katıldı.

-Yapılması gereken her ne varsa yapmalıyız, biz onun için görevdeyiz

Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar yaptığı konuşmasında; “Geçtiğimiz günlerde yaşanan acı verici kazanın olması bizleri çok üzdü, geçmişte biz de yaşadığımız için ailenin acısını çok iyi biliyorum, kimse çocuğunun tırnağına bile zarar gelmesini istemez, yaşanan kazadan dolayı hepimiz çok üzgünüz inanıyorum ki  şoför Muhammet  kardeşimiz de böyle olmasından dolayı çok üzgündür. İlçemizdeki minibüs şoförleriyle bu toplantıları daha sık yapmamız gerekiyor, Esnaf Odası Başkanı olarak  ben de her zaman elimden geleni yaparım, önemli olan böyle kötü hadiseleri tekrar yaşamamak, onun içinde ne yapılması gerekiyorsa onu yapmamız gerek” dedi.

-Her şeyden bir tecrübe edinmemiz gerekiyor.

Dalaman Şoförler Odası Başkanı Abdülkerim Uslu “Yaşanan acı kaza bizleri çok derinden üzdü, kimse böyle olmasını istemez, her şeyden bir tecrübe edinmemiz gerekiyor, yaptığımız işlerin sorumluluğunu iyi bilmemiz gerekiyor ve ne yapmamız gerektiğini de” dedi.

-Aileler canından aziz bildiği evlatlarını size emanet ediyor

Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin “yaşanan olay hepimizi derinden üzdü ama bir gerçek var ki; ateş düştüğü yeri yakıyor. Ailenin şu an acısı daha  büyük ama bizler de insan olarak, sorumluluk sahibi olarak hepimiz üzüldük, aileye ben Allahtan sabır diliyorum, olaya sebebiyet veren arkadaşlarımıza Allah yardımcısı olsun, geçmiş olsun diyorum. Yaptığınız görevler çok önemli görevler, çünkü insana hizmet  ediyorsunuz ve aileler canından aziz bildiği evlatları size emanet ediyor, sizler araçlarınızda taşıyorsunuz, bizde eğitim kurumlarında  onlara eğitim hizmeti veriyoruz, tabi bazı arkadaşlarımız bunu çok fazla önemsemeyebilir ama ille de bir şey yaşadıktan sonra tedbir almaya çalışıyoruz, mutlaka tedbir almışsınızdır, Allahın takdiridir bu, tedbir alsak da bu hadise orada yaşanacaktı  yani ne yapsak da Allah öyle diledi yaşanacaktı. Diyeceksiniz ki; hiç aklımıza gelmeyen hadiseler yaşıyoruz. Önemli olan bizim çok iyi tedbir almamızdır” dedi.

-Rehber personel uygulamasına geçildi

Dalaman Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş “Okul servis araçlarında rehber servis bulundurulacak, kontrollerini yapmaya devam ediyoruz, okul servis şoförlerinin olması gerekenden fazla öğrenci taşımaması gerek, biz bunlarla ilgili bütün kontrolleri sağlıyoruz ve kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız, gerekirse cezasını da keseceğiz” dedi.

Rehber personeli için Okul servis şoförlerinin maddi sıkıntılarına da cevap veren Çeribaş, kanunda ön görülen kuralların hepsine kesinlikle uymaları konusunda sürücüleri uyardı. Çeribaş, “Rehber, servise öğrenciyi kontrollü bir şekilde indirip bindirecek, rehber personeli olma şartı da var, bunları bilmeniz gerekmektedir. Bizim amacımız yalnızca maddiyat değil; can taşıyoruz, güvenli taşımacılık yapmanız için bu personeli de  bulunduracaksınız. Çocukların okul çıkışı servis araçlarına hızla gelişini engellemek adına; binerken yavaş olmalarını da söylemeniz  gerekmektedir, bu çocukları evine gidene kadar kendi çocuğunuz gibi bileceksiniz,bu konularda Okul Aile birliğine, Milli Eğitim’e ve bize de iş düşüyor. İlçemizdeki taşımacılık hizmetindeki eksiklerinizi bir an önce gidermeniz gerekmektedir.Biz ceza yazarız ama bu da önlem değil; önemli olan zihniyeti değiştirmektir” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.