Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Temmuz 17, 2014 8:59 am
1.789
A+
A-

İztuzu için 40 bin imza

İztuzu Plajının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren ve imza kampanyası başlatan İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri sanal ortamda ve ıslak imzalı olarak toplanan imzaları hazırladıkları dilekçeyle birlikte ilgili kurumlara gönderdi.

İmzaları göndermeden önce Ortaca postanesi önünde toplanan iKUP üyeleri adına basın açıklaması yapan Berna Babaoğlu Ulutaş, 14 Haziran’da başlayan imza kampanyasında toplanan imzaların 40 bine yaklaştığını söyledi.

Toplanan imzaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’na (TUÇEV) göndereceklerini belirten Ulutaş, TUÇEV’in yapılan ihalelerin ne zaman ve ne şekilde duyurulduğunu halen açıklamadığını iddia etti.

Ulutaş basın açıklamasında şunları söyledi:

-Sorularımıza cevap verilemedi

“Halen  toplum adına kamu görevi görmekle görevli olanlardan sorularımıza bir cevap verilmemiştir. 09/07/2014 günü basın duyurusu yapıp alt alta cümleleri sıralayan Türkiye Çevre Koruma Vakfı Dalyan İztuzu Günübirlik Alan veTesisleri için, Dalyan Dalyan Ağzı Günübirlik Alan veTesisleri, Delik Ada Yüzer İskele ve Dalyan İskeleleri için yapılan ihalenin ne zaman yapıldığını, ne şekilde duyurulduğunu açıklamamaktadır. Açıklamaları içinde dikkat çeken ihalenin 3 yıl için yapılmış olduğu bilgisidir. Bu durumda Dal-Çev A.Ş. 8 yıllığına Dalyan Ağzı Plajını nasıl kiralamıştır? Hangi taraf yalan söylüyor, kim bilgileri çarpıtıyor? TÜÇEV mi, Dal-ÇEV mi?. MUÇEV Turizm Ltd. Şti.nin ve Dal-Çev A.Ş.nin faaliyet alanlarını tescil eden Ticaret Odası mı?”

-Belediye ve yöre halkı sürecin dışında bırakılmaktadır

“Bir yanda, bölgemizin sahip olduğu hassas ekosistem ve biyolojik çeşitlilik zenginliği de gözönünde bulundurduklarından dem vuran TÜÇEV, 10 Haziran’da kurulan bir şirkete, doğa alanlarını koruma konusunda hiçbir deneyimi olmayan müteahhitlerce kurulmuş bir ticaret şirketine, vezir olma planları içinde olduğunu açıklayan iki günlük bir şirkete, 12 Haziran’da plajı kiralamıştır.  Diğer yanda 1998’den beri İztuzu plajını, 2006’dan beri Dalyan Ağzı plajını işleten, plajları, plajların sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri yıllardır koruyan yöre halkının temsilcisi Belediye.  Bugün İztuzu’nun her iki yakasında kaplumbağa yuva sayısı artış göstermektedir, ormanlık alanda azalma yoktur,  arkeolojik alana zarar verilmemektedir.  Ama Bakanlığın karşı çıktığımız uygulamasıyla, işletme süresi boyunca doğa korumaya aykırı bir uygulaması olmayan belediye ve yöre halkı sürecin dışında bırakılmaktadır”

-40 bin imza toplandı

İztuzu plajının özel çevre koruma alanı, arkeolojik sit alanı ve ormanlık alan olduğunu anlatan Ulutaş şunları kaydetti:

“Bizler plajın bugünkü halinden daha iyiye götürülmek yerine kötüleşmesine neden olacak uygulamaya karşı çıkıyoruz. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Muğla Valiliği halkın taleplerini ve endişelerini sümen altı ederek hata yapmaktadır. Bakanlığı ve Valiliği halkın taleplerini ve endişelerini dikkate almaya çağırıyoruz.”

Açıklamanın ardından, sanal ortamda toplanan 25 bin imza ile 13 bin 410 ıslak imza dilekçeyle birlikte postaneden 3 koli halinde kargo yoluyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Valiliği ve TUÇEV’e gönderildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.