Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kantarın tedavisi devam ediyor

Kantarın tedavisi  devam ediyor
REKLAM ALANI
Temmuz 5, 2017 12:23 pm | Son Güncellenme: Temmuz 5, 2017 12:25 pm
1.731
A+
A-

Kantarın tedavisi devam ediyor

Köyceğiz’de bayramın ikinci günü otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen köpeğin tedavisi devam ediyor

– Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Dağdelen, “Patilerinin altında deri kalmamış. Yanık dokulara kadar inmiş.”

Köyceğiz’de  bayramın ikinci günü otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen köpeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Muğla-Fethiye karayolu Köyceğiz ilçesinde, 26 Haziran 2017 Pazartesi günü, otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen ve o aracı durdurarak hayvanseverlere haber veren Alparslan Mehmet Bıyık sayesinde kurtarılan köpek HAYDOS Bakımevinde tedavi altına alındı.

İlk etapta sadece gövdesinde sürüklenmeye bağlı yanık olduğu belirtilen “Kantar” isimli köpeğin durumunun sanılandan daha ciddi olduğu ortaya çıktı. Dört patisinin derisi kalkan hayvanın gövdesinde de birinci derece yanık oluştuğu tespit edildi. Tedaviye alınan köpeğin sağlık durumunun ciddiyetini korudu öğrenildi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kantar” isimli köpeğin en az 20-30 dakika arabanın arkasında sürüklendiğini söyledi.

Köpeğin yarasının tahminlerinden daha ağır olduğunu belirten Dağdelen, “Ne yazık ki, sessiz dostumuzun yarası tahminimizden de kötüymüş. İlk başta biz de sadece derisi yanmış zannettik. Oysa birinci derecede yanık varmış. Bugün derisi düşünce yanığın ne kadar derin olduğunun farkına vardık. Yara büyük olduğu için dikilmesi imkansız.” dedi.

Dağdelen, köpeğin patilerinin altındaki derilerin parçalandığını ifade ederek, “Yanık dokulara kadar inmiş. Bugün bir kez daha içimiz yandı. Biz elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Gerisi Allah’a kaldı.” diye konuştu.

Dağdelen, köpeği arabanın arkasına bağlayarak sürükleyen M.B. için başlattıkları hukuk mücadelesinin takipçisi olmaya devam edeceklerini ve hapis cezası alması için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 – Olay

Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Mahallesinde M.B. isimli bir kişi 6 yıldır baktığı Kurt çoban köpeğini, 48 K 5666 plakalı otomobilinde yer olmadığı gerekçesiyle aracının arkasına iple bağlayıp karayolunda sürüklemişti.

Karayolunda araç sürücüleri tarafından görüntülenen olay sonrası, HAYDOS Derneğine ekiplerince şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve köpek sahibinden alınarak HAYDOS üyelerine teslim edilmişti.

Köyceğiz Jandarma Karakolu’nda ifadesi alınan M.B. hakkında Kabahatler Kanununa göre işlem yapıldıktan sonra savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) hayvanları koruma yasasını ihlal etmenin yanı sıra trafiği tehlikeye attığı ve toplumda infial yarattığı gerekçesiyle yeni bir suç duyurusunda bulunmuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.