Dolar 32,4953
Euro 34,5758
Altın 2.498,24
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 14°C
Cts 18°C

Reng-i Ahenk’ten fotoğraf sergisi

Reng-i Ahenk’ten fotoğraf sergisi
REKLAM ALANI
Nisan 29, 2014 2:39 pm
1.018
A+
A-

Reng-i Ahenk’ten fotoğraf sergisi

Reng-i  Ahenk sanat evinin fotoğraf sergisi Dalaman belediyesinin zemin katından açılıdı.habere - Reng-i Ahenk'ten fotoğraf sergisi

Açılış kurdelesini Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz kesti.

Açılışın ardından kokteyl ve sanat evi öğrencilerinden klasik müzik dinletisi eşliğinde sergiyi izleyen davetliler , fotoğraflar üzerinde yorum yapıp incelemelerde bulundu.

Reng-i Ahenk çalışmaları için açıklama yapan Bahadır Uysal ;  “Dalaman’da sanat ve fotoğrafçılık adına böyle bir çalışma yürütmekten mutluluk duyuyoruz,  bu işe başladığımızdan beri kendimizi “Don Kişot” gibi hissediyoruz, ancak bu sergiyle beraber yalnız olmadığımızı bariz bir şekilde gördük. Katılım gösteren tüm idareci , personel ve halkımıza olumlu olumsuz eleştirileri için teşekkür ederim. Sanat etkinliklerinde ki maksadın, insan yaşantısına renk katmaktır” dedi.

Kurum yetkilisi Tülay Uysal; “Bu çalışmaya katılan 5 fotoğrafçımızın hayatlarında artık yeni bir renk oldu. Hepside birbirinden değerli ve neşeli” dedi.

Fotoğrafçılık eğitmeni Elif Aslan; “Böyle şirin bir sanat evinde, böyle güzel insalarla çalıştıktan sonra, böyle minik ve samimi bir sergi açmanın , üst düzey bir protokolle karşılık bulmasından daha keyifli daha gurur verici bir durum olamaz, yapılan çalışmalar Temel fotoğrafçılık eğitimi,1. Seviye, üç ders teorik bilgi , bir gün çekim denemeleri ve ardından bir ders yapılan çekimlerin değerlendirme ve kritiklerinin yapıldığı eğitim bütünüdür. Profesyonel fotoğraf makinesine sahip olmadan da katılımın olabildiği bu eğitimin amacı makineleri objektifleri yardımcı malzemeleri tanımak ve öğrenmek, ışık diyafram örtücü WB ayarlarını öğrenerek doğru pozlama yapabilmek, edinilen teorik bilgileri çekim dersinde uygulayabilmektir. 2.seviye, portre , gece çekimi, değişken ışık şartlarında çekim, zoom-ın zoom-out, ran tekniği çekimlerini öğrenmek ve pratik olarak uygulayabilmek için verilen dört derslik uygulamalı ve anlatımlı eğitim bütünüdür. Kompozisyon, altın oran, simetri, asimetri, devamlılık ve yön gibi çekim detaylarının özümsenmesi ve uygulanması için yapılan çalışmalardır. Bu iki aşamanın sonunda oluşan eserlerle amatör sergi açarak kursiyerlerin sergi düzenlemesi ve sunumu ile ilgili bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. Sergimizde bulunan tüm eserler amatör fotoğrafçılarımızın aldıkları bu eğitimler neticesinde ortaya çıkmıştır. Bir sonraki aşamada sanatsal ağırlıkta çalışmalar yapılmaya başlanacak zamanla profesyonelliğe geçiş sağlanacaktır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.