Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
REKLAM ALANI
Eylül 9, 2017 11:38 am | Son Güncellenme: Mart 5, 2020 6:35 pm
2.352
A+
A-

 

CHP, 94 Yaşında

Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetin ilk partisi Cumhuriyet Halk Partisi , bugün 94 yaşına girdi.

DSC 0589 1 -

Cumhuriyet Halk Partisi Dalaman ilçe teşkilatı tarafından  Kuruluşunun 94. Yıl dönümü nedeniyle Dalaman Cumhuriyet Meydanın da tören düzenlendi.Düzenlenen törene Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz,İlçe Başkanı Kamil Ayhan Öner ve partililer katıldı.Cumhuriyet Halk Partisinin  94. kuruluş yıl dönümü nedeni ile Dalaman Cumhuriyet Meydanın da düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

DSC 0597 1 e1504956994567 -

Törende Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz kısa bir konuşma yaptı.Ardından  Cumhuriyet Halk Partisi Dalaman İlçe Başkanı Kamil Ayhan Öner yaptığı konuşmada

DSC 0602 1 -

“Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesi, kurucu  ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyerek önemini vurguladığı partimizin, 94’üncü kuruluş yıldönümü kutlu olsun.Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk partililer dünyada ve bölgemizde ki tüm olumsuz gelişmelere rağmen laiklikten ödün vermeden Atatürkçü düşünceden ayrılmadan hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız.Çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz.Cumhuriyetimizin,Atatürk Devrimlerinin ve demokrasinin yılmaz savunucuları olarak her zaman ve her koşulda tam bağımsız aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94.kurulu yıldönümünü kutluyor,partimizin kurucuzu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve debiyete intikal eden tüm partililerimizi ve şehitlerimizi sevgi ve özlemle anıyorum” dedi.

Tören sonrası Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94.yıldönümü nedeni ile açıklama yapan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz “Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvay-ı Milliye’nin devamı olarak Kurtuluş Savaşı’nı yöneten ve Cumhuriyeti kuran partidir. Büyük Önder Atatürk’ün kurucu ve ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan, Türkiye’nin en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaşlığın öncüsü, laik Cumhuriyetin güvencesi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, neredeyse bir asırlık bir çınar olarak, birikimi ile Türkiye tarihine önemli izler bırakmıştır. Bugün de ülkemizin demokratik yaşam mücadelesinin çağdaş öncüsü olan Cumhuriyet  Halk Partisi, düşüncelerini yüklendiği tarihi misyonu ile kararlı adımlarla geleceğe taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 91. kuruluş yıl dönümünü bu düşüncelerle kutluyor, başta kurucu ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisinde görev yapmış bütün genel başkanlarını ve partiye emek vermiş tüm isimleri saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Kaynak: canlı maç sonuçları, spor haberleri, bonus veren bahis siteleri

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.