Dolar 32,3115
Euro 35,1710
Altın 2.280,34
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Ekim 3, 2017 5:59 am | Son Güncellenme: Ekim 3, 2017 8:47 am
1.633
A+
A-

İngiliz Turistlere Türk Turizmciler sahip çıktı


İngiltere’nin en büyük beşinci havayolu şirketi olan MonarchAirlines’in operasyonlarını durdurduğunu açıklamasının ardından Dalaman, Marmaris ve Fethiye’de tatil yapan İngiliz turistlerin imdadına Türk turizmciler yetişti.

1 -

Muğla Dalaman Havalimanı’ndan İngiltere’ye dönüş için gelen 519 yolcu Türk şirketler tarafından kiralanan charter uçaklarla İngiltere’ye gönderildi.

5 -

 

Havalimanında açıklamalarda bulunan yolcular, Türk ve İngiliz yetkililerinin kendileriyle yakından ilgilendiklerini ve mağduriyet yaşamadan ülkelerine dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

 

3 -

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç: Monarch havayollarının İngiltere’nin 5. Büyük havayolu firması ve yıllardır bölgeye sağlıklı şekilde uçtuğunu söyledi.

Hamdi Güvenç, “Bu senede gerçekten 2. kriz yılımızda haftada 22 uçuşla ciddi bir yolcu kitlesi taşıdı bize. Şu ana kadar 87 bin yolcu taşıdı. Sezonun geri kalan kısmında 72 uçuşu daha vardı ve o da yaklaşık 7 bin yolcuya tekabül ediyordu.

Fakat kesinlikle herhangi bir sıkıntı yok. Bundan sonraki uçuşlarını Freebird devir aldı. Burada tatilini yapmakta olan yolcular rahatlıklar Freebird uçuşlarıyla tekrar İngiltere’ye dönüyorlar. Planlamalar yapıldı ve sıkıntı görünmüyor her türlü tedbirimiz alındı ve şu anda da chekindeler zaten. Dün gece başladı ilk check in işlemini Freebird yaptı. İngiltere konsolosuyla koordineli halde gidiyoruz. Şu an herhangi bir problem yok Türkiye’de” dedi.

 

-Asıl problem İspanya’da

Ama asıl büyük yolcu kitlesi İspanya’da Mayorka’da oradaki operasyonlar 100 binleri geçiyor. Herhalde orada da bir çözüm yolu bulmuşlardır. Türkiye için özellikle Dalaman için herhangi bir problem yok. Şu anda tatilini yapmakta olan yolcular tatillerini bitirecekler ve yine kendilerine tahsis edilmiş uçaklarla geri dönüyorlar”

MELAHAT KANBUR-GÜNGÖR ÇOBAN

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.