Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C
REKLAM ALANI
Ekim 7, 2017 8:02 am | Son Güncellenme: Ekim 7, 2017 8:03 am
1.807
A+
A-

Türkiye’yi, dünyaya rezil edecekler… 

Caretta caretta kaplumbağaları ile dünyaca ünlü Dalyan İztuzu plajı “Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası”na hazırlanıyor.

1 2 -

Şampiyonaya Brezilya, Japonya, Amerika, İspanya gibi ülkelerden de güreşçilerin katılması bekleniyor. Plaj Güreşi olarak duyurulan şampiyonanın finalinin çim sahada yapılması güreş camiasında ne gibi yorumlara neden olacağı merakla bekleniyor.

-Carettaların evinde sportif faaliyetler arttı

Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası, 13-14 Ekim 2017 tarihlerinde Ortaca’nın Dalyan mahallesi İztuzu plajı Boğazağzı mevkisinde finalleri ise 15 Ekim 2017 tarihinde Dalyan stadında yapılacak.

Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası’na, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, United World Wrestling, Türkiye Güreş Federasyonu ve Ortaca Belediyesi destek veriyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi sorumluluğunda olan İztuzu plajında sportif faaliyetlerin artması dikkatlerden kaçmıyor.

 

-Türkiye’yi, dünyaya rezil edecekler

3 gün sürecek, Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası’nın finali Dalyan stadında Ortaca Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği “3. Dalyan Yağlı Pehlivan Güreşleri” ile aynı gün plaj yerine çimlerde yapılacak.

Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası’nın finalinde Dalyan stadına özel havuzlar yapılıp, plajdan kum taşınarak plaj görünümü verileceği öğrenildi.

 

-İztuzu’nda sportif etkinliklerde artış

Caretta caretta kaplumbağaları ile dünyaca ünlü Dalyan İztuzu plajı, son yıllarda sportif etkinliklerle adından söz ettiriyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi sorumluluğunda olan İztuzu plajında sportif faaliyetlerin artması dikkatlerden kaçmıyor.

Nesli tükenmekte olan caretta carettaların yaşam alanlarına dikkat çekmek toplumda farkındalık yaratmak için iki kez yüzme yarışları yapıldı.

Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü ise İztuzu plajında geçtiğimiz günlerde Korfbol plaj şampiyonası düzenlemeye karar verdi. Gelen tepkiler ve çıkan haberler üzerine şampiyonaya 1 gün kala Korfbol şampiyonasının yeri değiştirilerek Sarıgerme SARÇED plajında yapılmıştı.

Plaj Güreşi Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcuların seçme müsabakaları da yaklaşık 1 ay önce Sarıgerme SARÇED plajında yapıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.