Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Avrupa Çalışma Kampı’nın Türkiye ayağı Köyceğiz’de

Avrupa Çalışma Kampı’nın Türkiye ayağı Köyceğiz’de
REKLAM ALANI
Ağustos 19, 2013 9:51 am
1.282
A+
A-

OKN0008 - Avrupa Çalışma Kampı'nın Türkiye ayağı Köyceğiz'deAvrupa Çalışma Kampı’nın Türkiye ayağı Köyceğiz’deOKN00101 - Avrupa Çalışma Kampı'nın Türkiye ayağı Köyceğiz'de

Bu yıl 5.si düzenlenen Avrupa Çalışma Kampı’nın Türkiye ayağı Köyceğiz ilçesinde başladı. Projenin ilk dört yılı Almanya’da yapılırken, önümüzdeki yıl Bosna Hersek’te gerçekleştirileceği bildirildi. Proje Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından yürütülüyor.

Almanya, Bosna Hersek ve Türkiye’den 25 öğrencinin katıldığı ve kısa adı EWOCA olan Avrupa Çalışma Kampı kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı öğrenciler 15 günlük kamp ortamında Köyceğiz’de birlikte çalışma ortamı buldu. Avrupa kültürlerinin kaynaşmasını ve birlikte çalışma ortamı yaratılmasının amaçlandığı proje kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler Köyceğiz’de spor tesislerinin bakım ve onarımını yaptı, çevre bilincini oluşturmak amacıyla ağaç dikti, Köyceğiz gölü ve Dalyan kanallarında çevre temizliği yaptılar. Kampa katılan öğrenciler bölgenin kültürel ve doğal güzelliklerini de görme fırsatı yakaladı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından yürütülen proje hakkında bilgi veren projenin Türkiye koordinatörü İbrahim Dikici, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen projenin ilk 4 yılının Almanya’da yapıldığını, önümüzdeki yıl da Bosna Hersek’te gerçekleşeceğini söyledi. Dikici, “Beşincisi Muğla’da yapılan projenin süresi 2 hafta. Amacımız Avrupa kültürlerini bir araya getirerek ülkeler arası kültürlerin gençler tarafından benimsenmesi. Projeyi Almanya ve Bosna Hersek ile birlikte yapıyoruz. Geçen yıl Almanya’ya bir grup gönderdik. Önümüzdeki yıl Bosna Hersek’te yapılacak. Çok güzel ve uzun soluklu bir proje olmasından öte, bu gençlerin bir arada çalışıyor olması ve yardımlaşma ve paylaşmanın önemi ön planda. Proje kapsamında Köyceğiz’deki spor tesislerinin bakım ve onarımını yapıyoruz. Faaliyet kapsamında ağaç dikimi ve geziler düzenlenecek. Amacımız ülkeler arası dil öğrenimi ve kültürlerimizi daha yakından tanımak” dedi.

Ömer Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.