Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C

Başkan Oktay’dan kurs için destek talebi

Anadolu Medya Buluşması için Marmaris’e gelen gazetecilere birer mektup yazan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, turizm ara eleman kursunun duyurulması için destek istedi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, basın çalıştayı için Türkiye’nin …

Başkan Oktay’dan kurs için destek talebi
REKLAM ALANI
Ekim 15, 2023 11:48 am | Son Güncellenme: Ekim 17, 2023 12:45 pm
199
A+
A-

Anadolu Medya Buluşması için Marmaris’e gelen gazetecilere birer mektup yazan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, turizm ara eleman kursunun duyurulması için destek istedi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, basın çalıştayı için Türkiye’nin dört bir yanından Marmaris’e gelen gazetecilerden ‘turizm ara eleman’ kursunun duyurulması için destek istedi. Gazetecilere birer mektup yazan Oktay, geçtiğimiz kış ilki düzenlenen ve 14 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı kursu kendi illerinde duyurmalarını isteyen Oktay, “Sizler sayesinde daha çok kişiye ulaşacağız” ifadesini kullandı.

“Ara eleman sorunu var”

Marmaris Belediyesi tarafından ilçe ekonomisinin can damarı turizm sektöründe yaşanan ara eleman sorununa çözüm bulmak ve sektöre nitelikli personel kazandırmak için Marmaris Ticaret Odası, GETOB, TÜRSAB ve Marmaris Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 3 aylık eğitimi anlatan Oktay, “Özellikle son 10 yılda Marmaris turizminde nicelik olarak artışa rağmen nitelik olarak bir gerileme gözlüyor ve alışık olduğumuz yabancı ülkelerin turistlerini daha az görüyoruz. Diğer taraftan turistik işletmelerimizde çalışan ara elemanlarımızın mesleki açıdan yetersizliği genel puanımızı etkiliyor ve ‘nitelikli personel, nitelikli hizmet, daha rafine turizm’ gerçeğinden uzaklaştığımızı görüyoruz böylece daha üst katman turizmin önemli beklentilerini giderek karşılayamaz hale geliyoruz” ifadesini kullandı.

“Lütfen kursları duyurun”

Turizmde çalışan ara kadrolarımızın mesleki açıdan nitelikli hale getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim müdürlükleri kanalı ile gerçekleştirdikleri kurslar sorunu bütünüyle çözemediğini gözlemlediğimizden bizler Marmaris Belediyesi olarak ülkemizde yerel yönetimler adına bir ilki başlatarak işletmelerimizde çalışanlara nitelik arttırıcı mesleki eğitimler tasarladık. Servis, kat hizmetleri, mutfak ve ön büro gibi ana başlıklarda eğitim verebilmek için kurslar organize ettik. Üç ay süreyle eğitim verdiğimiz kursiyerleri işletmelerimizde barındırdık, günlük ihtiyaçlarını karşıladık ve eğitim sonucu her birinin istihdamını sağladık. Bu yıl için geçen yıl ki eğitimin çok daha büyüğünü daha organize olarak başlatıyoruz. Böylece yerel Yönetim olarak çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hizmete sokacağız. Bu amaçla kurs sonunda istihdamı garanti, barınma sorunu olmayan bir eğitim sürecinden geçmek isteyen ve turizm sektöründe çalışmak isteyenleri Marmaris’e davet ediyor; projemizin duyurulması ve kursiyer bulunmasında katkı sağlanması adına sizlerden yardım bekliyoruz. Lütfen bunları haber yaparak duyurmamıza katkı sunun. Hep birlikte bacasız sanayi turizmi kalkındıralım” diyerek sözlerini bitirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.