Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 22°C

Bodrum Yalıkavak ve Umurca’ya ilave içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelerde Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak su bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor …

Bodrum Yalıkavak ve Umurca’ya ilave içme suyu
REKLAM ALANI
Kasım 20, 2023 2:24 pm | Son Güncellenme: Kasım 20, 2023 3:56 pm
173
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelerde Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak su bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor.

Yalıkavak ve Umurca’nın üst kotlarındaki su sorunu çözülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi suyun yetersiz kalması ve yoğun kullanım nedeniyle farklı noktalarda yaşanan sorunları teker teker gideriyor. Son olarak Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin özellikle üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için çalışma başlatan ekipler, sisteme dahil edilmek üzere iki farklı kaynak buldu. Bu kaynakların birisinden günlük 604 ton su sağlanırken toplamda günlük Bin 208 ton ilave su sisteme dahil edilmiş olacak. Bağlantıları süren ilave su çalışmalarının ardından ilave su depolara aktarılacak ve Yalıkavak ile Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan problem ortadan kalkacak.

MUSKİ’ye 110 milyon TL bütçe aktarıldı

Bodrum’da yaşanan su sorunun çözümü adına önemli yatırımları hayata geçiren MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri bu çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu projelerin hayata geçirilmesi için önemli bir maddi kaynağa ihtiyaç duyulurken bu kaynak Muğla Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden karşılanıyor. Bodrum’da ek su sağlama çalışmalarının hayata geçirilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından MUSKİ Genel Müdürlüğüne 110 Milyon TL aktarılırken bu paranın tamamen Bodrum’da ki su sorunun çözümü için harcanacağı ve ilk etapta kısa vadeli bir çözümle vatandaşlara kesintisiz su verilmesinin planlandığı öğrenildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.